22.4.07

VIATJANT PEL PAÍS

Quan et mous pel País te n’adones que el poeta tenia raó quan deia que, de tan estret no té ni voreres. Vivim en un país allargat i estret i això fa que hages de recórrer grans distàncies per desplaçar-te d’un lloc a un altre. El dijous, Carlet (La Ribera Alta), a una reunió amb votants; el divendres, la presentació del Compromís per Paterna, on vaig estar amb els companys del BLOC Emili Mira, Roger Mira i Vicent Jutglà en un míting ben muntat i que estava ple de gent; i per acabar el dia, un sopar de l’Associació La Brúixola, dinamitzada per l’incansable Rafa Sena, al Micalet de València, tot gaudint de la cuina d’Enric Casassús. Em van convidar per la celebració dels tres-cents anys de la Batalla d’Almansa, encara que vam acabar parlant més de les properes eleccions.

El dissabte al matí vaig estar a Vila-real (La Plana Baixa). Els companys i les companyes del Bloc Jove hi feien una estada, una Trobada de Joves Nacionalistes, a l’alberg de l’Ermitori de la Mare de Déu de Gràcia, i em van convidar a fer una xerrada. Vam parlar de nacionalisme i del BLOC, del moviment valencianista al llarg del temps, i en concret, de la part de la història del valencianisme que jo mateixa he conegut personalment, ja que he tingut la sort de viure una part molt important de l’evolució d’este moviment.Vam acabar parlant d’estratègies de futur, dels espais de creixement del nacionalisme, de la dualitat i dentitària ací al nostre país...S’hi acostaren M. Gràcia Moles, la nostra portaveu a l’Ajuntament de Vila-real i Josep Sendra, d’Oliva, que venia de Vinaròs.
Per la vesprada hi havia convocades a les ciutats de Castelló, València i Alacant les manifestacions del Compromís pel territori. Totes elles han estat un èxit. Els joves acudirien a la de Castelló i després cap al concert de Benicarló. Jo vaig anar, ràpidament, cap a Albaida, on vaig participar en la presentació de la candidatura del BLOC a eixa localitat de la Vall d’Albaida. La llista encapçalada per Josep Albert és molt bona i de segur seran decisius per decidir l’Ajuntament de la seua ciutat després del 27 de maig. Multiplicaran resultats. Estaven també els companys Rafa Francés, d’Ontinyent i Jesús Pla, el nostre regidor d’Agullent.
Mentre tant, a la Seu Nacional del BLOC els companys Enric Capilla, Lluismi Campos i Gerard Donat, fan guàrdia el cap de setmana per resoldre tots els problemes que puguen sorgir en la presentació de les candidatures; el dilluns s’acaba el termini.
El BLOC està en campanya electoral i des d’ara fins el dia de les eleccions li dirà Adéu al PP des de l’aire en una avioneta que porta una pancarta de molts metres. L’heu vista?.

1 comentari:

Pere Fuset ha dit...

Moltes gràcies per la teua visita a Vila-real i la matinada que et suposà. ;)