1.4.07

TROBADES

Ha arribat la primavera, i amb ella, com cada any des de fa 22, les Trobades d’Escoles en Valencià, les Festes de l’ús educatiu i social del valencià. Començaven este cap de setmana a El Verger (La Marina Alta), a Quatretonda (La Vall d’Albaida) i a Sueca (La Ribera Baixa), i es perllongaran fins ben entrat el mes de juny en un total de 20 Trobades.
Les Trobades són un invent valencià únic a Europa i segurament a la resta del món. Una Trobada és una festa per la llengua que reclama insistentment, dels responsables, majors quotes de normalitat lingüística: de fer del valencià la llengua pròpia i oficial d’ús normal per a tots i totes i per a tot. Les Trobades són la festa de l’ensenyament i l’ús social del valencià. Una festa magnífica. En les Tobades trobem gent de totes les edats, xiquets, xiquetes i joves, fonamentalment, però també pares i mares d’alumnes, mestres i responsables públics. Una Trobada és una expressió pública d’autoestima col•lectiva. Les Trobades van nàixer com un aplec reivindicatiu i lúdic de les escoles d’ensenyament en valencià, i actualment s’han convertit en els encontres per la llengua i la cultura valenciana més multitudinaris del País Valencià.
Enguany, les trobades continuaran reivindicant una societat valenciana més sostenible, com van fer al 2006, però com a campanya central destaca este any el LLIURAMENT DE NOTES A LA CONSELLERIA. Amb esta campanya Escola Valenciana publica mitjançant un Llibre d’Escolaritat d’Ensenyament Bàsic les notes que ha extret la Conselleria d’Educació durant la present legislatura. La comissió avaluadora de les Trobades 2007 ha qualificat la Conselleria d’Educació amb un Necessita Millorar tenint en compte 10 àrees avaluables, adjuntant també les observacions pertinents. Està clar que els responsables educatius del País Valencià no han superat el curs, ni pel que fa a la normalització lingüística, ni tampoc pel que fa a infrastructures i suport a l’ensenyament públic.
El compte enrere per a les festes per la llengua i l'ensenyament en valencià ja ha començat. Les vint coordinadores d'Escola Valenciana-Federacíó d'Associacions per la Llengua estan ja immerses en la preparació dels events cívics. Enguany, Escola Valenciana manté el COMPROMÍS VALENCIÀ i proclama que EL FUTUR ÉS NOSTRE, un futur amb més valencià en tots el àmbits d'ús, amb més ensenyament públic en valencià, més sostenible i amb més democràcia participativa. Tots i totes estem convidats.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

http://loprometidoesdeuda.com/

Anònim ha dit...

http://loprometidoesdeuda.com/