25.4.07

25 D'ABRIL

Enguany, el 25 d’abril, Dia de les Llibertats Nacionals del País Valencià, té una significació especial perquè es commemora el tercer centenari de la desfeta austriacista a la batalla d’Almansa, de l’abolició dels Furs del Regne de València i de la supressió, “por justo derecho de conquista”, del règim polític amb el qual s’havia governat autònomament el País Valencià des de la fundació del Regne per Jaume I.

La desaparició del marc legal que garantia la independència política del nostre país, però, no va acabar amb una identitat col•lectiva que va anar adaptant-se, actualitzant-se i reorientant-se fins a donar lloc a l’actual identitat nacional del País Valencià. Malgrat la posada en marxa, ara fa 25 anys, d’algunes institucions que han permés als valencians i valencianes gaudir d’un cert grau d’autonomia política dins de l’estat espanyol, estes encara estan molt lluny d’assegurar la sobirania política del poble valencià que garantien els Furs abolits per Felip V.
Per tot això, el Bloc Nacionalista Valencià, com a expressió política del moviment valencianista, en commemoració del tricentenari del 25 d’abril de 1707, fa la següent DECLARACIÓ:

1. El 25 d’abril és la data que, des de fa anys, simbolitza les aspiracions d’autogovern del poble valencià i recorda l’existència d’una entitat política independent anomenada Regne de València, que va ser suspesa a foc i flama per les armes de Felip V de Borbó.
2. Des del BLOC denunciem el silenci deliberat de la Generalitat Valenciana en la commemoració del tricentenari de la batalla d’Almansa i els intents d’aigualir el seu caràcter reivindicatiu i de limitar-la a un acte institucional.
3. Des del BLOC creiem que l’estudi, la divulgació i el record del 25 d’abril i del vell Regne de València han de ser eines útils perquè cada vegada siguen més els valencians i valencianes que se senten membres d’un projecte polític i d’una identitat col•lectiva que actualment es diu País Valencià, que es declara hereu d’aquell regne independent.
4. Com a formació unitària del valencianisme polític, els homes i les dones del BLOC afirmem la nostra voluntat d’anar recuperant progressivament els instruments que garantien, fa 300 anys, la independència política del Regne de València. Aspirem, doncs, a la construcció d’un País Valencià políticament lliure i socialment just.
5. Per assolir eixos objectius democràticament, els nacionalistes valencians entenem que la política és el millor dels instruments, per la qual cosa reivindiquem el treball diari dels centenars de càrrecs públics del BLOC, que han aconseguit que, cada dia que passa, més homes i més dones del nostre país siguen conscients de la necessitat de què el nostre país compte amb instruments polítics propis que afavorisquen el dret a triar quin futur volem.

Enguany, en el tercer centenari de la desfeta austriacista d’Almansa, els valencians i les valencianes tenim l’oportunitat de guanyar amb les armes que ens dóna la democràcia, que no són altres que la força de les urnes.
El Partit Popular és l’antítesi de tot allò que representa el BLOC i és, cada vegada de manera més palesa, el principal entrebanc per avançar en la construcció nacional del País Valencià. Per això, el canvi polític que reclamen milers de valencians i valencianes és especialment important per als nacionalistes, ja que sols així podrem, des de les institucions, assentar unes bases més sòlides per avançar en un futur de llibertat per al País Valencià.

1 comentari:

Unknown ha dit...

http://xcatarroja.com

campanya interesant a l'horta