27.1.07

EL PORRAT DE SANT BLAI DE POTRIES

El meu amic i company de l’Executiva Nacional del BLOC, Damià Oliver, alcalde de Potries (La Safor), es troba immers en els preparatius del Porrat de Sant Blai, un any més. Des de que el BLOC va assumir l’alcaldia de Potries, l’any 2003, no puc ni recordar la gran quantitat d’activitats culturals que s’han fet i com s’ha potenciat el porrat més famós de la Safor.

Els porrats són una de les expressions més importants de la cultura popular a la nostra comarca. Tradicionalment, el porrat era un tipus de fira o mercat que es celebrava al voltant d’una església o ermita amb motiu de la festivitat d’un Sant, on es venien dolços i es feien tot tipus de menjars. Ara, han evolucionat i al seu voltant es programen tot tipus d’activitats culturals i lúdiques.
Actualment, són nombrosos els pobles de la comarca que celebren els seus porrats i per això, la legislatura passada, la Mancomunitat de Municipis de La Safor va iniciar un programa anomenat La Ruta dels Porrats, on huit pobles es van unir per potenciar i fer gran esta magnífica festa que, cada vegada més, es converteix en un element d’atracció turística i de focus cultural.
L’Ajuntament de Potries, amb Damià Oliver i el seu equip al capdavant, ha apostat fort pel seu porrat. El d’enguany, està dedicat a la Comunicació en totes les seues vessants, com a mitjà per arribar a la societat del coneixement. En ell trobareu una fira d’editors, il·lustradors i escriptors, la participació de diferent empreses del mercat digital i d’internet, de la Universitat Politècnica de València, així com de diferents mitjans de comunicació. Tot açò, junt a diversos tallers i conferències, donaran al visitant una idea objectiva del panorama comunicatiu de la nostra comarca i la societat valenciana en general.
Així, el porrat de Sant Blai es dividirà enguany en quatre aspectes diferents: el porrat temàtic sobre la comunicació, la fira d’atraccions, les parades típiques i moltes activitats culturals, entre les que destaca la música, tant clàssica, amb grups de Xàtiva, Romania, França, Itàlia i Potries, com moderna, amb les actuacions del grup il·licità Motorcity i de Seguridad Social.

Des de que era menuda que tots els anys em deixe caure algun dia per Potries quan celebra el seu porrat. Enguany, tampoc faltaré a la cita, donat l’interessant programa d’activitats que ens han preparat. I el dissabte 3 de febrer, després del sopar del Mig Any de la festa de Moros i Cristians d’Oliva, aniré a sentir a Seguridad Social i a pagar l’entrada solidària que enguany es destinarà a un projecte per a les dones bolivianes. Paga la pena acostar-se a Potries durant el seu porrat, vos ho assegure.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Primero que nada, felicitar que una persona como usted tenga un blog en internet.

Disculparme por no redactar el comentario en valenciano, pues mi ortografía en este idioma es penosa. Ya estoy dedicando mis esfuerzos a aprenderla.

Me gustaria saber, que opina del candidato del PP de gandia, Arturo Torro, y si lo prefiere al anterior, Fernando Mut. ¿Cree que en el caso de que ganara, lo haria mejor que mut?

Pepa Chesa ha dit...

Gràcies per les felicitacions. Respecte als candidats del PP de Gandia, he de dir-li que igual em dóna un que l'altre, perquè no coincidesc amb la política que fa el PP,ni als Ajuntaments, ni a la Generalitat.
Ara, això si, em sembla lamentable l'espectacle que el PP de Gandia ens ofereix sempre a l'hora de confeccionar la llista.