24.1.07

CAMÍ PER ENDAVANT


Tornant a l’enquesta del diumenge del grup Marest, els resultats mostren el que podria significar un canvi de cicle polític al País Valencià, obrint un badall d'aire fresc en la política valenciana. Fins i tot, poden superar les pròpies expectatives. I ens indica que hem encertat el camí: la societat valenciana necessitava, i necessita, despertar d'un somni, convertir la política virtual en política real; i eixa política virtual, que per a molts és un malson, sembla que comença a desmuntar-se. Hem encertat el camí, però el camí encara està per fer. No podem fer nosaltres també política virtual: eixos resultats són els d'una enquesta, les eleccions estan per vindre i les dades l'única cosa que ens indiquen és que és possible. Que no és poc, però no és suficient. Per a què les coses canvien, a banda de ser possible, hem de voler. Ara, les dades ens diuen que podem, per tant hem de reforçar la nostra voluntat i aconseguir que les dades, que els desitjos es convertisquen en realitat, no quedar-nos en la mera propaganda, amb la façana, en el curt termini, que això els del PP ja ho saben fer molt bé.
Nosaltres tenim un projecte a curt, mitjà i llarg termini. Nosaltres tenim un compromís amb un poble que suporta cada vegada menys les mentides, els bombos i platerets, i demana responsabilitats i polítiques reals, no virtuals, demana més fets i menys paraules i imatges. El nostre és un país amb moltes possibilitats, amb una gran quantitat de persones capacitades, amb un entorn natural i urbà molt ric. I un grup de persones atrinxerades en els seients del govern estan fent malbé tots els nostres recursos: els recursos naturals, ja ho sabem, però també els humans, amb unes polítiques de curt termini que ens porten a la fallida més estrepitosa.
Del 20 de gen er al 25 de gener s'està celebrant el Foro Social Mundial a Nairobi. I entre el 24 de gener i el 28 de gener, se celebra el Foro Econòmic Mundial a Davos. Ambdós esdeveniments marquen l'agenda anual de discussió sobre la globalització, assenyalen les línies de debat. En un dels informes, es mostra com els Estats Units i l'Extrem Orient, bàsicament Xina, inverteixen més que la Unió Europea, globalment considerada, en I+D+I, en desenvolupament sostenible, en societat de la informació o en inclusió social. També se situa la competitivitat espanyola, en el conjunt europeu, per darrere de la d'Irlanda, Estònia, Portugal, i Txèquia, en una llista que encapçalen Dinamarca, Finlàndia i Suècia. No fa molt, en un post anterior, vos comentava que la posició del País Valencià al conjunt espanyol anava perdent posicions respecte a la resta de comunitats autònomes, especialment respecte a Madrid, País Basc o Catalunya.
Mentre tot això passa, i el País Valencià ocupa una posició cada vegada més endarrerida, el nostre govern ens entreté i es baralla. Sí, ens distrau amb operacions-espectacle: unes operacions que al meu poble diríem 'fum de botja'.
Els valencians i valencianes no ens mereixem el govern que tenim, no hem comés cap pecat per haver de purgar-lo amb tanta crueltat. Ens mereixem un govern que gestione les institucions amb transparència i responsabilitat, un govern que establisca mecanismes justos en els processos de presa de decisions, un govern que col•labore, en compte d'enfrontar-s'hi, amb una societat civil tan rica i complexa com la valenciana.
I tot això, el govern del PP ens ho nega als valencians i valencianes. També és ben cert que el mèrit de tindre un govern eficaç no el regala ningú, ni toca en la tómbola: l'hem de lluitar cada dia, l'hem de treballar i mantenir, l'hem d'exigir, amb la responsabilitat que ens dóna, a cadascun dels ciutadans, l'acompliment de les nostres obligacions.
Estic contenta, molt contenta, pels resultats de l'enquesta publicats diumenge. Tinc eixa mena d'alegria que dóna assumir una responsabilitat amb la convicció que hi ha coses a fer, que hi ha camí per endavant i que, a més a més, estem preparats per recórrer eixe camí, que disposem de les persones més adients i capacitades i, si no defallim, ho aconseguirem. Podrem fer Política (amb majúscula) des del País Valencià.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I la primera en el front.

Una gran posada en escena la del Compromís. En la seu d’ACPV i davant una quatribarrada i una tricolor espanyola. No feia falta Canal 9 per a manipular, alguns ja s’han espantat. Tingueu més personalitat, per favor i no vos deixeu portar per EU, que al nacionalisme valencià hem de cabre tots i no només els de sempre. Si seguim pel camí romàntic de la marginalitat romandrem per sempre en les catacumpes.

Sempre he pensat en el Bloc com la casa comuna del valencianisme, un partit nacional on sobren les banderes i prima el país. Juntar-nos amb EU pense que era l'única opició que teniem de fer-nos veure i demostrar que som el partit nacionalista que necessita este país, però sobretot l'única manera de fer fora el repulsiu PP. Ara no tinc tan clar que haja segut una bona idea. Reaccioneu o estem perduts, Pepa.