22.1.07

EL CANVI A TOCAR

Ahir diumenge, el periòdic Levante-EMV publicava una enquesta realitzada pel Grup Marest, que ha significat una molt bona notícia per al BLOC i per al COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ
L'enquesta diu que la coalició de EU-BLOC-ELS VERDS traurà 12 diputats a les Corts Valencianes en les eleccions del pròxim 27 de maig. Respecte a l’últim sondeig del mes de juny del 2006, la Coalició és l’única opció política que es presentarà a les pròximes eleccions que augmenta significativament en percentatge de vots, tot passant del 10% del mes de juny al 12,6% que li atorga l’enquesta actual.
Però esta notícia és torna encara millor perquè diu que el PP perdria la majoria absoluta en eixes eleccions; és a dir, una majoria de valencians i valencianes prefereixen un govern progressista, valencianista i ecologista.
Queda clar que ni el discurs victimista del govern valencià del PP front al govern central, ni la por que intenten posar-li als electors en el cos els populars, amb el seu discurs tremendista front al Compromís pel País Valencià, està tenint efecte. Per contra, sí sembla que cada vegada més valencians i valencianes s’estan adonant que al nostre país les coses no poden continuar igual. No potser que continuem governats per un partit, el PP, dividit en dues meitats i que dedica més energies a la seua crisi interna que a governar: un partit, el PP, que afona els nostres sectors productius tradicionals, que no inverteix en la sanitat -estem a la cua de l’Estat en inversió per persona i en número de llits per habitant- ni en l’educació pública; un partit, el PP, que només empra la nostra llengua per al conflicte, i que fa de la nostra TV pública, Canal 9, el seu corralet particular. Que destrueix el nostre territori i que està immers en nombrosos processos judicials per presumpta corrupció.
En este canvi que es produirà a partir de maig, el BLOC i COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ, serem decisius, tal i com diuen les dades de l’enquesta. El PSOE ja sap que ell sol no pot guanyar-li al PP, hui per hui, i per tant caldrà que es pose a la feina i faça els deures per llevar-li vots.
Els partits que formem COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ, tenim també l’obligació d’explicar a la societat valenciana l’acord que hem fet i per què treballarem, ja que com diu l’enquesta són encara molt pocs els valencians i les valencianes assabentats, el 41%.
Per realitzar esta tasca, nosaltres no comptem amb grans grups mediàtics ni amb quantitats ingents de diners, però comptem amb una eina impagable: els nostres militants i simpatitzants. És absolutament necessari que tots i totes ens posem les piles i ens mobilitzem; cal convéncer a les persones una a una i eixa tasca ningú la farà millor que nosaltres.
Des d’ací vull animar-vos a tots aquells que penseu que el canvi és precís, inajornable, que el PP no pot governar quatre anys més, a que comencem una campanya electoral des de ja mateix i amb entusiasme. Tots, militants, simpatitzants, votants, som necessaris. I si volem, podem.

2 comentaris:

Des del Raval d'Elx ha dit...

Salutacions i enhorabona pel teu blog.

Vaig veure aquesta enquesta al diari Información i no em queda altre remei que ser escèptic. No veig encara una societat valenciana políticament madura (parle de grans majories) i hem demostrat que ens deixem encissar per la primera demagògia que ens posen davant dels nassos.
Aquí al sud poden descobrir-se mil cassos de corrupció, mil actituds descarades d'extrema dreta o el descar més insuportable, però si a darrera hora solten un "aigua per a tots" ja tenim als borreguets seguint al pastor.
Cal anar amb compte, perquè el PP té els reis guardats sota la mànega i carregarà al màxim els canons de la demagògia amb les seues mentides. Quatre paelles gegants, quatre serps soltades per les seues boques i van a poder aconseguir una altra vegada la majoria absoluta.
Ho sent, però el meu pesimisme és un acte d'autodefensa. No vull fer-me il·lusions, perquè el bac podria ser massa fort per a mi. Preferisc portar-me la sorpresa de què ens esperen quatre anys de govern progressista i recuperar de nou la confiança en aquest país.

Salut.

Anònim ha dit...

D'eixos 12 diputats,el BLOC només en tindrà tres.