2.12.06

EL PACTE I EL PP.


Ha costat molt, però finalment des del BLOC hem arribat a un acord amb EU, Els Verds del PV.i Els Verds-Esquerra Ecologista per a les eleccions autonòmiques de l'any que ve. Ara, este pacte l'haurà d'aprovar el nostre Consell Nacional, que és el màxim órgan entre Congressos i el que té la potestat per decidir com hem d’anar a les eleccions.
Han sigut uns mesos d’intenses negociacions, de vegades decebedores i sempre complicades, durant els quals en moltes ocasions pareixia que tot es trencava i el pacte seria impossible, fins que hem trobat el mínim comú denominador d’allò que uns i altres estàvem disposats a cedir i a acceptar. L’acord al que hem arribat és l’acord possible i, per tal que es donara, el BLOC ha sigut amplament generós.
A partir d'ara ens toca a tots i totes fer molta i bona feina, per tal que les eleccions de maig de 2007 siguen un gran èxit, aconseguim fer fora de la Generalitat al PP i assegurem així un canvi de polítiques en sentit progressista i valencianista.
Això és el que li preocupa al PP, i per això s’ha posat molt nerviós amb este pacte. Primer va parlar el portaveu del Consell, Vicente Rambla i ens va comparar a Herri Batasuna; després ho va fer el mateix President Camps i ens va dir que volíem trencar el model d’Estat i carregar-nos l’economia i hui matei, en el telenotícies de Canal 9 (i són tres dies seguits que ixim!!), la Secretària General, Adela Pedrosa, torna a parlar de nosaltres i diu que anem contra els valencians. Que Santa Llúcia els conserve la vista!.
La veritat és que este PP que ens ha tocat és una desgràcia. Practiquen una democràcia de baixa qualitat, es neguen a rebaixar la barrera electoral del 5% per deixar sense veu a centenars de milers de valencians i valencianes, destrueixen el nostre territori, deixen morir la indústria tradicional valenciana, tenen els xiquets i xiquetes en barracons, privatitzen la sanitat i les cues d’espera no acaben, maltracten la nostra estimada llengua, censuren en la RTVV a la gent que fa cultura...i podríem seguir. I per acabar-ho d’arreglar estan immersos en assumptes de corrupció i tenen alcaldes i altres càrrecs amb processos judicials oberts. Som nosaltres un perill?.
Però Camps parla de nosaltres i diu que si, que ho som. Estan nerviosos, sense dubte; saben que este acord pot contribuir de manera decisiva al seu fracàs electoral i els ha entrat el pànic.
Jo des d’ací els diria que nosaltres som gent honrada, de trellat, que volem el millor per esta terra i per les persones que hi vivim; que tenim un projecte per a este país i que volem aplicar-lo a partir de maig de l’any que ve. I que des de ja mateix, anem a explicar-lo a la societat valenciana.
Que Camps i els seus busquen els perills dins de sa casa i de pas que facen neteja, que falta els fa.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

"...el BLOC ha sigut amplament generós..."

I tan amplament, tant que quasi ens difuminem. El Consell Nacional va decidir que no es cedia el nº 1 per Castelló i s'ha cedit...a sant de què? el Bloc té (fins ara) més votants a Castelló que EU, i si ells treuen diputat a Corts y nosaltres no, és pel 5% dels collons.
On s'es vist una candidatura per Castelló encapçalada per eixa xica que no coneixen ni els seus?.
Sincerament pense que el Bloc ha sigut tan "amplament generós" que s'ha abaixat els pantalons.
Lògicament, el pacte l'ha d'aprovar el Consell Nacional del Bloc, però tots sabem que el Consell està dominat pel la Ejecutiva, i votarà el que la Ejecutiva dicte, perquè ella sola ja suma 40 vots.
A la tria dels candidats per Castelló i Alacant ja es va vore ben clar.
Sols espere que no us equivoqueu i que siga per a bé...

Anònim ha dit...

Hi ha una mena de llei no explicitada per la ciència però empíricament comprobable, segons la qual, si t'alces amb mal peu, tot el dia és una ficada de pota contínua. I això és el que pareix que li ha passat al PP amb el pacte del Compromís pel País Valencià, que ha sigut un malson dels populars, tan malson que s'han alçat amb el pitjor peu possible i de seguida els ha caigut l'escenari de l'òpera a terra, per començar un dia o un període pre i electoral que se'ls convertirà en un calvari. Perquè, Pepa, estigues ben segura que darrere de l'afonament de l'òpera, cauran o s'alçaran altres veus,en primer lloc la de la coalició que heu fet,que seran la desgràcia successiva dels populars, ja que això és també com les plagues, vénen una darrera de l'altra. Hui de quina plaga es tractarà? A la nit podrem comprovar que la teoria no falla: el malson i el mal peu estan en marxa. Sort!

Pepa Chesa ha dit...

Ernest: dir-te que l'executiva nacional del BLOC la conformen 25 persones i no 40, i que no tots votem el mateix en el Consell Nacional, segur. El Consell Nacional està format per 171 persones, de les quals 25 formem l'executiva nacional
D'altra banda, sempre que hi ha més d'un candidat per a un lloc, un perd i l'altre guanya. En una votació democràtica no sempre ix allò que un voldria. Només volia aclarir-t'ho

Anònim ha dit...

Per què censures les intervencions al teu blog?

Anònim ha dit...

Ja t'ho deia jo, Pepa, que els del PP s'havien alçat amb mal peu de cara a les eleccions i que les "desgràcies" els vindrien una darrere de l'altra. Però no són "desgràcies", són empastres. Camps i la seua tropa s'han convertit en la Banda de l'Empastre. Inclús un diari de hui en parla, si bé al carrer, ahir mateix, vaig trobar tres persones que em van parlar de la famosa Banda (no sé si corre un SMS escampant la notícia i per això hi ha coincidència de paréixers). La bona qüestió és que l'última feta de la Banda de l'Empastre és que els ha caigut a terra l'escenari de l'òpera. !Llàstima que els germans Marx no puguen fer una versió d'"Una nit en l'òpera" amb Camps en funcions de director de la Banda de l'Empastre! L'empastre és tal (i no vull entrar en el descarrilament de trens, per deferència a les moltes famílies que n'han quedat afectades de per vida), les infraestructures estan tan empastrades, la destrucció del territori és tan de ment empastrada, la nostra llengua l'empastren tant que, com és natural, els fa vergonya usar-la a Europa (ells la gasten per a contar un xiste o una brofegada en la intimitat i sempre que no hi hagen criatures que se'n puguen contaminar), que els valencians serem prompte una autèntica Banda de l'Empastre, dirigida per Paquito Camps, i importarem al món mundial, en comptes de taronges, fer riure. Ah!, Pepa, i no s'acosteu a l'escenari de l'òpera "L'Empastre Camps", per si les mosques volen fer un segon numeret i vos cau al cap.

Anònim ha dit...

Aclarit queda Pepa, jo no sóc ni conseller nacional ni membre de l'ejecutiva. Tú sabràs de números, i jo sé que que el Consell Nacional està controlat per l'ejecutiva, i que potser a eixos 25 se li afegeix algún més entre altres càrrecs orgànics, que també tenen vot al Consell, però no vaig a discutir això, perquè saps tan bé com jo que és així i tens les de guanyar: tú eres la política i em rebatràs amb números el que diga amb els estatuts a la ma, jo sols pague i vote al col·lectiu local i a les eleccions generals, valencianes i municipals...i opine.
Sols sóc un militant d'a peu que estava a favor del pacte, però no d'aquest que haveu acordat, i subratlle el "haveu", això no és el que va acordar el Consell Nacional.
I ho torne a dir, pense que haveu segut excessivament "amplament generosos" i espere que siga per a bé.
D'altra banda, jo també sé cóm funciona la democràcia i no necessite aclariments, però ja que estem aclarint, potser algún més no vindria malament: El que perd, perd, però té tot el dret del món a parlar i opinar, que per això hi ha llibertat d'expressió. I si no ho pot fer, no li agrada la resposta que li donen o pensa que la opció guanyadora s'equivoca, també té tot el dret a replegar els trastos i anar-se'n amb la música a un altre lloc, o a seguir queixant-se, fer d'oposició interna i esperar temps millors, a triar.
A això se li'n diu democràcia interna, no sé si queda aclarit.

Salutacions i sort, per a tots plegats.

Anònim ha dit...

Hola Pepa! Només dir-te que eres molt generosa amb el PP quan dius que practiquen una democràcia de baixa qualitat. Això seria atorgar un mínim de democràcia. Directament jo diria que practiquen la "dictocràcia", es a dir, les formes democràtiques, però sempre que a mi em convinguen, sino les canvie aplicant "el rodillo", i si no puc (com passa amb la llei electoral valenciana), trenque la baralla i no jugue.
Adéu PP