23.12.06

ADEU PP


No ens podem permetre que el PP torne a guanyar les eleccions autonòmiques. El PP s’ha convertit en una amenaça per al futur del nostre poble. Una amenaça per al nostre fet diferencial com a nació, però també una amenaça per al nostre territori i la seua sostenibilitat, per als nostres sectors productius, per als serveis públics, per a la qualitat de la nostra democràcia. Quatre anys més del PP suposarien un drama per a este país, però no estic parlant d’un drama en abstracte, estic parlant d’un greu problema per a la vida diària dels valencians i les valencianes.
Per tant, des del BLOC estem disposats a fer tot allò que estiga en les nostres mans perquè el PP no guanye les eleccions de maig de 2007. La xifra és relativament secundària: mireu Fraga, mireu Berlusconi, ens els hem llevat de sobre per un percentatge reduït, però encara que siga per un sol vot, no és el mateix si guanya o si perd el PP.
L’endemà de les eleccions, si aconseguim l’objectiu compartit de fer que el PP les perda, tenim molta feina per fer, una feina que requerirà també generositat i professionalitat, altura de mires i una combinació adequada de pragmatisme i projecte polític. El País pateix una situació molt fràgil i no tingueu cap dubte que el govern progressista que haja de fer-se càrrec de la Generalitat a partir de juny de 2007 no ho tindrà gens fàcil.
Crec, de tota manera, que pagarà la pena l’esforç. L’esquerra, el nacionalisme i l’ecologisme tenim molt per a oferir a la ciutadania valenciana.
De les prioritats que haurà de tindre eixe govern n’enumeraria algunes: aturar la destrucció del territori mitjançant una reforma legislativa en profunditat; apostar per l’escola i la sanitat públiques; negociar amb l’estat fórmules de finançament que permeten sanejar els comptes de la Generalitat; posar en marxa un pla d’infrastructures de transport públic; fer un salt qualitatiu en les polítiques de normalització de la nostra llengua i clarificar la seua unitat amb la que es parla a Catalunya i les Illes; llançar un pla de xoc per aturar la crisi industrial i agrícola ... i, en general, governar per a les persones, perquè és la gent, són els moviments cívics, la xarxa associativa, la què ens exigeix la derrota del PP, la què –no tinc cap dubte– ens ajudarà a aconseguir-ho i la què, en definitiva, esperarà de nosaltres que no els defraudem.