27.4.09

25 D'ABRIL


Enguany el BLOC ha celebrat el 25 d’abril al meu poble, Oliva (La Safor), amb tot un seguit d’activitats entre les quals, l’entrega dels Premis Llibertats Nacionals, que l’Executiva Nacional del BLOC atorga cada any.
Hem començat el dia rebent, a l’Oficina de Turisme, a la gent que volia conéixer millor la nostra ciutat, per fer un recorregut pel centre històric, durant el qual hem pogut comptar amb el privilegi dels coneixements d’Imma Seguí, regidora de Patrimoni Històric un grapat d’anys i artífex de què el nostre casc antic estiga en tan bones condicions, haja conservat la trama urbana i tinga un bon número d’edificis importants per un ús públic, com ara el Museu Arqueològic, les torres i els vestigis del Palau dels Centelles, les cases senyorials del carrer Tamarit amb la Biblioteca i el Museu Etnològic, la casa de Gregorio Maians, amb el Museu de vida quotidiana del segle XVIII , la biblioteca infantil, sales d’exposicions i de reunions,, etc, etc. Hem acabat amb una visita a la magnífica exposició sobre la guerra civil i la postguerra, que el grup per la recuperació de la memòria històrica d’Oliva ha preparat amb la col·laboració de la Universitat de València, la FVMP i el Consell Valencià de Cultura.
Satisfets i una mica cansats de caminar, hem arribat a l’Hort de La Bosca, on ens esperava orxata i coca-en-llanda. Allí, companys i companyes d’arreu del País, ens hem aplegat davant la frondosa vegetació mediterrània del parc, per fer l’acte polític i homenatjar a totes les dones i tots els homes que durant els trenta anys d’ajuntaments democràtics, han format part de les llistes electorals nacionalistes. I ho hem fet en les persones d’aquells que van ser elegits en les primeres eleccions municipals de l’any 79: Jesús Puig, alcalde de la Font d’En Carròs, pel PNPV; Miquel Juan i Joan Muñoz, regidors a Tavernes de la Valldigna; Hector Verdú i Xavier Sanz, regidors a Ontinyent; Pep Cabanes, regidor a Sedaví. Tots sis ens han acompanyat hui, però també aquells que no han pogut assistir han tingut el nostre reconeixement, com ara Vicent Pitarch, regidor a Castelló. Amb este senzill homenatge hem volgut manifestar-los el nostre agraïment per ser els primers, els que van obrir foc, els que van propiciar que el nacionalisme valencià haja passat de la dotzena de càrrecs públics que va obtindre l’any 79, als més de tres-cents que a hores d’ara ens representen als ajuntaments valencians. Ha estat un acte emotiu que ha tancat el so de la Muixeranga, per posat punt final al parlament del Secretari General del BLOC i Diputat a les Corts, Enric Morera.
Un dinar a un restaurant de la platja ha estat el colofó d’un dia festiu i reivindicatiu, al que només li ha faltat una mica de sol.

3 comentaris:

Ferran ha dit...

Molt ben organitzada tota la jornada. La meua enhorabona al Col·lectiu del Bloc d'Oliva!!

Roser ha dit...

Mai m'havera cregut que Oliva tenia un centre històric tan bonic. Quan passes per la carretera no t'ho imagines.Gràcies per l'esforç que vau fer per atendren's.

Anònim ha dit...

Dis-li al secretari general que no queda gens be que faça de showman en les reunions. Ho dic pel dinar, crec que va sobrar tota l'animació feta per tot un Secretari General. No queda be.