9.4.09

FONT DE MORA, DIMISSIÓ

La Plataforma per la Defensa de l’Ensenyament Públic, ens convoca a una vaga a l’ensenyament el dia 28 d’abril. Poques vegades he trobat tantes raons per adherir-me a una mobilització, com en esta ocasió. L’educació pública, al País Valencià, es troba en una situació que fa pena i, durant mesos, la Plataforma ha estat negociant les seues reivindicacions amb la Conselleria d’Educació, sense que a hores d’ara hi haja un resultat satisfactori per la majoria de demandes, necessàries per millorar la qualitat del nostre ensenyament. En estos moments, la Conselleria ajorna la creació de la xarxa de centres d’educació infantil de 0-3 anys, no es rectifica de manera visible el disbarat d’Educació per la Ciutadania, no s’aborden, deliberadament, ni la revisió de plantilles ni la modificació de la norma d’admissió d’alumnes, no es vol pactar el mapa escolar i per tant la construcció de nous centres que suposen la desaparició dels barracons, no s’assegura l’ensenyament en valencià, ni s’aborda de cap manera l’altíssim índex de fracàs escolar que patim..., per citar només algunes de les raons que han dut a la Plataforma a proposar tot un seguit de mobilitzacions que culminaran en la jornada de vaga del 28-A.
Ara fa una setmana es coneixien les xifres creuades entre el Ministeri d’Educació i l’INE, i la dada era alarmant pel que fa al fracàs escolar al País Valencià: vora el 40% de l’alumnat valencià d’ESO abandona els estudis i no obté el corresponent certificat acadèmic. La mitjana a Espanya és d’un 30,8%. Les tres províncies valencianes es troben entre les 9 amb pitjors resultats educatius a tot l’estat espanyol.
Front a estes dades, i a les necessitats, reals i urgents, de canvis en la política educativa, el Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, s’entesta en no negociar seriosament amb la comunitat educativa i manté sense canvis la seua política. Això si, d’ocurrències gracioses, en té moltes: EpC en anglés, l’uniforme escolar, el xinés mandarí... I mala llet, sinó mireu l’expedient que li han obert al director de l’IES Las Norias de Monfort, per posar en el centre un retrat del Conseller cap per avall, per protestar de la política educativa del Consell.
Crec que és una obvietat que per al Consell i el seu President, Francisco Camps, la qualitat de l’ensenyament públic valencià no és una prioritat. Al contrari del que passa en qualsevol societat avançada, per les quals la formació dels seus joves és allò més important, ací, a casa nostra, patim un govern amb majoria absoluta del Partit Popular, al qual li dóna igual el futur dels nostres fills i filles.
Sense dubte, donaré suport a totes les mobilitzacions promogudes per la Plataforma, i cridaré, segur que amb altres molts milers de persones, FONT DE MORA, DIMISSIÓ!! CAMPS, DIMISSIÓ!!.