3.5.09

MANIFESTACIONS

Ha estat una setmana de manifestacions. El dimarts, dia 28 A, la Plataforma per l’Ensenyament públic ens convocava a una jornada de vaga en l’educació, i a la manifestació de la vesprada. Eixe mateix dia, a les 16 hores, s’havia de reunir la Comissió d’Educació de les Corts, i membres de la Plataforma i professionals de la premsa s’hi van presentar per tal d’assistir com a públic convidat a la sessió. Però no va poder ser: la Secretària d’Educació, Concha Gómez, compareixia i va arribar acompanyada d’una multitud de càrrecs de la Conselleria que, ràpidament, van ocupar tots els seients de convidats. Davant del rifi-rafe corresponent, la presidenta de la comissió, del PP, la va suspendre. Així demostrava, el PP, la nul•la voluntat de diàleg amb els representants de l’estament educatiu, el sector social que més maldecaps li està donant a Camps esta legislatura. És un clamor la petició de dimissió del Conseller d’Educació, Font de Mora. Per la vesprada, a la multitudinària manifestació, les pancartes i els crits dels manifestants així ho demanaven. Però el president Camps, s’enroca; com en tants altres temes. Per exemple amb això dels vestits i el cas Gürtel. Si és cert que no hi ha “nada de nada”, com li agrada dir, només havia de presentar les factures. Però clar, com diu el mateix Rajoy, no és creïble que tot un president de la Generalitat s’embrute per tres peces de roba, per més selectes que siguen. Per tant, haurem de treure com a conclusió que, pressuntament, hi ha molt, molt més, darrere d’esta història d’amistats de l’ànima dels nostre president.
I el divendres, la celebració de l’1 de maig, treia als carrers altra vegada a molts milers de persones, convocades pels sindicats, per exigir ocupació, inversió pública i protecció social. Enguany, el Dia del Treball està marcat arreu per la crisi i l'augment de l'atur, amb més de 4 milions de parats a tot l'estat, dels quals vora 500.000 són al País Valencià.
Cada vegada es mostra amb major virulència la destrucció d’ocupació en el nostre territori. Segons les dades de l’EPA, a fi del primer trimestre de 2009, al País Valencià 491.200 persones es troben en situació d’atur. Això suposa un increment respecte al trimestre anterior de 109.500 parats, un 28% més. Respecte al mateix període de l’any anterior, les xifres de l’atur s’han duplicat. És a dir, ara hi ha 250.200 parats més que fa un any. Així, la taxa d’atur en el País Valencià es situa en el 19,20%, superant àmpliament la taxa d’atur del conjunt de l’Estat que es situa en el 17,36%, amb 4.010.700 aturats, el valor més elevat per primera vegada en la història. Les mesures implementades tant des del Govern central com des del Consell no estan tenint cap efecte de contenció de l’alarmant increment de l’atur. Les diferents Administracions haurien d’impulsar noves i contundents mesures en coordinació amb les organitzacions socials, que siguen capaces de posar fre a una situació que desborda dramàticament totes les previsions.
I davant d’esta situació, Francisco Camps torna a enrocar-se. Torna a repetir la cançoneta aquella que tant li agrada sobre la Comunitat Valenciana, en el sentit que ací lliguem els gossos amb llonganisses, demostrant poc respecte per aquells i aquelles que a dures penes poden sobreviure.
Motius per eixir al carrer a protestar per la situació política que vivim al País Valencià, amb estos governants del PP, en tenim tots els dies