19.12.07

NADAL ACTIU

El dissabte passat , el BLOC va celebrar una important reunió del seu màxim òrgan entre Congressos, el Consell Nacional. Important, pels temes que vam tractar i les decisions que hi vam prendre. Entre d’altres temes, es va aprovar una reestructuració de l’Executiva Nacional per tal de fer-la més operativa i àgil en el seu funcionament ; però, a més, va causar baixa el company Pep Yubero (gràcies per la teua feina, Pep) i va entrar a formar-ne part Dimas Montiel, de Dénia i el nostre candidat al Sud en les passades eleccions autonòmiques. Benvingut. De segur que Dimas farà una bona acció política al si de la Comissió Executiva del BLOC.

Ara be, el punt on més van intervindre els consellers i les conselleres del BLOC, va ser en el que tractàvem les bases per a un pacte electoral amb Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista, de cara a les pròximes Eleccions Generals. I és normal. La gran majoria dels afiliats i afiliades del BLOC sabem que estem davant d’un moment polític estratègic per tal de consolidar un espai propi, valencià i valencianista, progressista i ecologista. La que ha de ser -ja ho és- la tercera pota dins del panorama polític valencià. I la primera en la defensa dels interessos dels valencians i les valencianes, en tots els camps, també en la d’una major qualitat democràtica del nostre autogovern.
Per això, el Consell Nacional de dissabte passat a Picassent (l’Horta Sud), va aprovar per una ampla majoria, de més del 79%, la proposta de coalició electoral que presentava l’Executiva. Ara encara haurem d’aclarir i acordar moltes coses. Per tant, tindrem un Nadal actiu.

Ahir, dimarts 18, vaig haver d’anar a la Ciutat de la Justícia de València, per declarar davant de l’Audiència Nacional sobre els fets ocorreguts la nit del passat 8 d’octubre. Com recordareu, els feixistes ens van col·locar, a la Seu Nacional del BLOC, un artefacte explosiu que per sort no va arribar a explotar. Ja ens pareix be que la justícia actue, perquè estem farts de que ens agredesquen, fins i tot físicament. Ens hem ratificat en la denúncia i fet presents en la causa judicial oberta per l’Audiència Nacional per ser considerat un cas de terrorisme. Mentrestant, des de la Delegació del Govern espanyol, continuen sense explicar-nos res de la investigació, si és que existeix.

3 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

Dona Pepa, jo crec que "la gran majoria" no, tots sabem que estem "davant d'un moment polític estratègic per tal de consolidar un espai propi, valencià i valencianista, progrssita i ecologista". Ho sabem tots, i tots som responsables. El que passa és que, afortunadament, hi ha estratègies diferents.
Estic segúr que no volies dir que els que vam votar en contra o es van abstindre, no som capaços d'entendre la dimensió política del moment. I com sé que no ho penses, estic segúr que tampoc no et sabrà greu que jo ho diga ací, a ca teua, per si algú havia malinterpretat les teus paraules. Veritat?
Bones festes.

Pepa Chesa ha dit...

No, amic Nomdédeu, no em referia a que els que vau votar que no a la proposta no entengau el moment tan important que estem vivint. El que volia remarcar és que més d'un 79% del Consell Nacional va estar d'acord amb la proposta de l'executiva.
En tot cas, crec que tots som necessaris al BLOC, amb les nostres diferents visions i estratègies. Això ens dóna la pluralitat enriquidora de que gaudim.
Bones festes a tu també en companyia dels teus.

Anònim ha dit...

¿Realment creieu que cal donar-los tanta importància i protagonisme a Iniciativa?

Deixeu-los estar i, tard o d'hora, acabaran militant al BLOC. Són un no-res.

La gent de Nova Esquerra (se'n recordeu?) no van tindre cap altra eixida que entrar a militar al PSOE.

La gent d'Iniciativa ho faran, igualment, al BLOC. I si no desapareixeran.

Si pactem els donem aire i protagonisme (i nosaltres ens embrutem).

Si no pactem podem quedar com uns "cavallers". I ja s'ho faran ells (EU i IdPV).

D'innocents el món en va ple. Que no en siguem nosaltres (el BLOC) uns més!