12.10.07

ARA, AMB UNA BOMBA

La nit entre el dilluns 8 i el dimarts 9 d’octubre, una bomba de fabricació casolana va ser col·locada en la porta de la Seu Nacional del BLOC a la ciutat de València. L’explosiu, consistent en una garrafa amb més de 8 litres de benzina, clor i altres components, així com un detonador, va ser localitzat per veïns de l’immoble, els quals van avisar la policia i es va procedir a retirar l’objecte sospitós, a analitzar la seua composició i es va iniciar una investigació sobre la possible autoria de l’atemptat.

No va ser fins a l’endemà dels fets, en el marc de la recepció institucional del 9 d’octubre en la plaça de Manises, que el Secretari General del BLOC i diputat a les Corts, Enric Morera, va tindre notícia de la localització de l’artefacte en una conversa informal amb el Secretari Autonòmic d’Interior, Luis Ibáñez, i amb el Subdelegat del Govern central a València Luis Felipe Martínez. Abans d’estes converses no hi havia hagut cap notificació oficial al BLOC d’allò que havia ocorregut a la Seu Nacional i el Delegat del Govern central va tardar més de 48 hores en posar-se en contacte.
Vull expressar el meu agraïment als veïns i veïnes de la Seu Nacional, tant per haver fet la denúncia com per la por i la nit en vetlla que van haver de patir. També per haver hagut de suportar els reiterats atacs de baixa intensitat que ha patit la nostra seu en diferents ocasions. Així mateix, agraixc molt sincerament les mostres de solidaritat que hem rebut per part de partits polítics, entitats cíviques i persones a nivell individual. No és la primera vegada que la nostra Seu Nacional és víctima d’agressions, però en esta ocasió la transcendència del fet supera amb molt les pintades i trencament de panys a que lamentablement estàvem acostumant-nos. Fa solament uns dies, el portaveu del BLOC a Mislata va ser víctima d’una agressió feixista que el va dur a l’hospital, i en eixe moment ja vam lamentar la manca de diligència de les institucions encarregades de la seguretat pública –la Delegació del Govern al País Valencià i la Conselleria de Governació– per prevenir la proliferació de grups feixistes al nostre País i per dur endavant investigacions en profunditat sobre l’acció d’estos grups i la relació que poden tindre en les reiterades agressions que estan patint els militants i simpatitzants nacionalistes, així com les nostres seus i les d’altres entitats polítiques i cíviques de l’àmbit de l’esquerra i el nacionalisme. La Delegació del Govern al País Valencià amb Antoni Bernabé (PSOE) al capdavant i la Conselleria de Governació de Serafín Castellanos (PP) haurien de treballar coordinadament per investigar el funcionament, organització, components i accions dels grups d’extrema dreta que actuen amb total impunitat en les nostres comarques i que s’han convertit en una seriosa amenaça a la convivència pacífica i a l’exercici de la llibertat d’expressió. Però, PP i PSOE, que s’afanyen a condemnar accions d’este tipus a altres territoris de l’Estat, ací, al País Valencià, amaguen el cap.
La nostra formació política continuarà endavant amb el seu treball diari en centenars d’ajuntaments valencians i a les Corts Valencianes malgrat les amenaces, insults i agressions a les nostres instal·lacions i a la nostra militància. Ho farem, pacíficament, però reclamant amb contundència la seguretat a la que tenim dret.

3 comentaris:

Xavier López ha dit...

Acabe de vore en l´informatiu de La Uno que la policia està investigant si la crema d´una moto de l´escolta d´un regidor pot deure´s a la Kale Borroka. És a dir, que la crema d´una moto en Euskadi es digne de mencionar en els telediaris de les principals cadenes de l´Estat mentres que la pallissa a un regidor en el País Valencià o la col-locació d´un artefacte explosiu en la seu d´un partit polític nacionalista d´esta comunitat autònoma no és digne ni de nomenar en la tv dels valencians.
De veritat, patètic.

Anònim ha dit...

Però, PP i PSOE, que s’afanyen a condemnar accions d’este tipus a altres territoris de l’Estat, ací, al País Valencià, amaguen el cap.

Ahi està, eixe és el quid de la qüestió! El doble raser que apliquen.

Nomdedéu ha dit...

Demà s'aprovarà per unanimitat la nostra moció. PP i POSE s'han compromés a votar-la favorablement. Que això passe a Castelló, crec que pot alimentar les pretencions de la resta de grups municipals nacionalistes arreu el país.