2.10.07

AGRESSIONS FEIXISTES

La setmana passada, el nostre company Santi Rosado, portaveu del BLOC a Mislata, va ser agredit al seu poble per un grup de fatxes. L'agressió li va deixar ferides de diversa consideració i va haver de ser atés a l'hospital.
Ací vos deixe la Proposta de Resolució que, sobre estos fets, va aprovar el Consell Nacional del BLOC del passat dissabte, a Burjassot.
El passat dimecres a la nit el nostre company Santi Rosado, candidat del BLOC a l’alcaldia de Mislata, va ser agredit per un grup de feixistes als carrers de la seua ciutat.
Lamentablement no és la primera vegada que militants i simpatitzants nacionalistes són víctimes d’atacs, verbals o físics, de grups d’extrema dreta. El passat mes de maig van ocórrer uns fets semblants després del concert commemoratiu del 25 d’abril, i les nostres seus en diferents comarques del país han patit també la violència dels enemics de la democràcia.
Els culpables d’estes agressions són només aquells que les duen a terme, això és cert, però no hi ha cap dubte que la demagògia amb que algunes formacions polítiques parlen de temes tan sensibles com la immigració, com els drets civils de les persones homosexuals o com la nostra identitat nacional ha afavorit la proliferació de grupuscles d’extrema dreta al nostre país, els quals, cal recordar-ho, fins i tot han aconseguit representació institucional als ajuntaments d’Onda i de Silla a través de les candidatures d’España 2000.
El Consell Nacional del BLOC vol expressar amb esta proposta de resolució el seu suport total al nostre company Santi Rosado i a tots aquells militants i simpatitzants nacionalistes que abans que ell ja han estat víctimes d’esta mena d’atacs contra la llibertat.
Denunciem amb contundència i sense pal·liatius l’actuació de grups d’extrema dreta al nostre territori, independentment de quina siga la marca política o l’entitat cívica que els dóna empara, i exigim que la Delegació del Govern al País Valencià pose en marxa tots els instruments que la legalitat vigent posa al seu abast per buscar els responsables d’esta agressió i per a investigar les activitats d’aquells grups sospitosos de participar en moviments d’extrema dreta.
Demanem als diputats del BLOC dins del grup parlamentari de Compromís pel País Valencià que porten l’agressió del nostre company a les Corts Valencianes per demanar el suport de la resta de grups parlamentaris i perquè el Consell es comprometa a desplegar accions polítiques que permeten controlar les activitats dels grupuscles feixistes i acabar amb aquelles actituds i situacions que propicien la seua proliferació.


Burjassot, 29 de setembre de 2007

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És de vergonya que a un pet (perdó) que es tiren al País Basc, és notícia i arriba fins i tot al Parlament d'Europa a debatre`s si cal.
Ací, al País Valencià, no passa res.
Rajoy i tota la seua colla no paren de ficar el crit en el cel davant qualsevol acte que els afecte, i igual passa amb el PSOE. Però no ho fan des d'un punt democràtic i de defensa de la llibertat d'expressió i opinió, sinò perquè els afecta a d'ells directament i es veuen amenaçats.
A Canal 9, ni es nomena les notícies de les agressions. A TVE el mateix.
Cada volta està més clar que eixe "espíritu de la transición" a que tant es refereixen, no és ni més ni menys, que el repart del pastís entre dos grans blocs de pensament, que si bé han de semblar antagònics, no deixen de ser iguals.
Ja hem vist la reacció de PP i PSOE davant l'anunci d'Ibarretxe del referèndum. Els dos han coincidit: uns diuen que no pot ser directament, els altres, que s'ha d'aplicar la llei (vaja, que tampoc).
PP=PSOE, i al País Valencià hem de tindre-ho molt clar, perquè de fet, gran part de l'èxit del PP, és gràcies al fracàs del PSOE. La gent no volia l'Ignaci Pla, i el BLOC, pot (i dèu) abarcar més espai electoral cap al PSOE, que cap Esquerra Unida.

Anònim ha dit...

En la declaració es fa referència a que teniu la intenció de dur el tema d´esta lamentable agressió a les Corts Valencianes. Voldria preguntar quan es durà a terme açò, i si teniu idea de plantejar als socis de compromís(Eu en este cas) que porten el tema a les corts espanyoles.
Moltes gràcies, i molts ànims a Santi.