28.10.07

L'APLEC D'EL PUIG

El darrer diumenge d’octubre, data tan significativa, el BLOC celebra l’Aplec d'El Puig. Enguany, hui, com cada any, estic satisfeta de la gran quantitat de dones i d’homes que ens hem aplegat a El Puig, i contenta d’haver pogut parlar amb molts companys i moltes companyes i constatar el treball que fan els centenars de regidors i regidores nacionalistes arreu de tot el País. No puc evitar estar convençuda de que estem fent allò que toca, allò que es mereix el nostre País i la nostra gent.

Ahir mateix van fer cinc mesos de les eleccions autonòmiques i municipals, i des d’aleshores hem fet les valoracions que tocava en els llocs on tocava: al nostre Consell Nacional, als col·lectius locals i comarcals, als sopars de dinamització... És evident que el resultat no va ser el que esperàvem. Però no és menys cert que un dels nostres objectius fonamentals, l’entrada del BLOC a les Corts Valencianes, sí que es va assolir, i comptem amb dos diputats al parlament valencià
Ara, crec que és un bon moment per tancar una etapa i iniciar amb força un nou període. Un període que té una fita fonamental d’ací a pocs mesos: les eleccions generals. Però un període que, sobretot, ha d’estar marcat per un intens treball intern, organitzatiu, de partit. De poc ens valdrà haver entrat a les Corts si no aprofitem eixa oportunitat per fer la nostra organització més forta, més oberta, més propera a la gent. Està en les nostres mans demostrar que allò de “la política des de baix cap a dalt” no era només un eslògan, sinó una prova de la nostra voluntat de fer la política amb la gent i per a la gent.
És fonamental estar al carrer, parlar amb la gent, amb la nostra gent. Hem de ser capaços de fer créixer exponencialment el nostre moviment, i això només serà possible si estem allà on cal: si estem en les associacions, en les mobilitzacions, en les plataformes ciutadanes, en els col·lectius culturals, cívics, ecologistes... Només creixerem si som coherents, si estem cohesionats, si actuem amb contundència i amb responsabilitat. Només creixerem si aconseguim il·lusionar i demostrar que, com també vam dir en una campanya, som diferents.
Hui hem celebrat la festa del nostre partit. Hui és un dia per sentir-se orgulloses i orgullosos de pertànyer a un projecte polític que té un objectiu molt noble: millorar les condicions de vida dels homes i les dones que viuen en este trosset del Món que es diu País Valencià.
En l’acte de hui, hem donat dos Blocs d’Honor: un, En Memòria, a l’estimat company del col·lectiu de València, Joan Manuel; l’altre, ha sigut un reconeixement als militants nacionalistes que han estat víctimes de la intolerància i la violència, i ho hem fet en la persona del nostre portaveu a Mislata, Santi Rosado, recentment agredit per un grup de feixistes. Ells, els intolerants, els feixistes, sabem perfectament que el nostre projecte és viable, que té futur, i per això estan tan nerviosos, per això ens persegueixen, per això ataquen les nostres seus i per això agredeixen la nostra gent. Però no ens pararan i no ens faran callar.

Ahir van soterrar a l’Alcúdia, el seu poble, a la companya i amiga Oreto Isona, històrica militant nacionalista i sindicalista, dona valenta i treballadora. Ha mort després d’una llarga i dolorosa malaltia. Et trobarem a faltar, Oreto estimada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies Pepa, per mantindre la informació de dalt cap a baix que fa possible la política des dels ciutadans fins a les institucions. De Baix cap a Dalt. Nosaltres continuem llegint-te i continuem donant tot el suport que podem perquè el nostre País cada dia siga més democràtic i més valencià.

Miquel Boix