29.12.06

NOTA DE PEPA CHESA ALS BLOGUISTES

Estimats bloguistes. Primer que res agrair-vos l’enriquidora participació que teniu. Per si sentiu curiositat, dir-vos que el blog rep una mitjana de 1200 visites mensuals. Gràcies per fer possible un debat generalment elegant. Tanmateix, de vegades, la moderació del Blog no publica algun comentari. Tot i que no soc jo la persona que l’elimina, el personal que modera el Blog té tota la meua confiança i, òbviament, respon als meus criteris.
D’altra banda, dir-vos que, últimament, hi ha hagut problemes en l’estructura del Blog i alguns comentaris han tardat en publicar-se. Solucionat el problema, us demane disculpes.
Són tres els criteris que motiven l’eliminació d’algun comentari, i com sembla que no queden clars, vull deixar-los ben definits.
Primer criteri: l’insult barroer, la denigració o, directament, la difamació. Per sort, aixó passa realment molt poc, i només un comentari ha estat eliminat per este criteri. Evidentment, este criteri inclou els delictes de racisme, xenofòbia, sexisme, homofòbia i antisemitisme. Si en alguna ocasió s’hagueren introduït comentaris amb estos continguts, hauria estat un error per part nostra i us demanaríem sinceres disculpes.
Segon criteri: l’intent de monopolització del Blog. Un blog, segons el meu criteri (si més no, el criteri que vull aplicar en la meua pròpia web) és un lloc de debat i d’intercanvi d’idees. Però, alguna vegada hi ha qui pensa que pot convertir-lo en la web que no té, i inunda de tal manera de propaganda (lícita, però lògicament allunyada de la voluntat d’esta web) que és necessari dosificar-la.
Tercer criteri: Hi ha algun bloguista que té el desig d’interpel•lar-me i intentar la provocació directa. Personalment escric a través dels meus posts i són ells els que estan sotmesos al debat. Qualsevol intent de provocar-me directament, no tindrà rebut en este espai. Mateu al missatger en altres bandes. Ací parlem del missatge.
Finalment, he de dir que els comentaris eliminats per estos tres criteris bàsics, són molt, molt pocs. La immensa majoria dels bloguistes mantenen criteris elegants, racionals i molt interessants. Novament, gràcies a tots i totes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pepa que tingau un bon any en lo personal i en el polític ¡¡¡

Enric Castelló ha dit...

Bon any Pepa. Molt racional el criteri de filtre de comentaris. És necessari. Jo també ho vaig haver de fer. Només publique els comentaris que valen la pena. Per això el bloc és meu no? Si algú vol dedicar-se a insultar o a dir barbaritats que no venen al cas que obriga un bloc ell. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Quart criteri.
Al final, pel que sembla, no arriva a publicar-se quasi cap cometari.
Qué és un blog?