12.12.06

ESCOLA VALENCIANA I SOCIETAT SOSTENIBLE


Esta setmana passada, mentre la majoria fèiem el pont de la Constitució-Puríssima, la gent de la Federació d’Escola Valenciana celebrava el IV Congrés de l’entitat sota el títol Escola Valenciana i Societat Sostenible.
Dins dels actes d’este Congrés, Escola Valenciana ha editat un llibre, EL LLIBRE VERD- Diagnòstic mediambiental del País Valencià, on 17 especialistes en la matèria fan un repàs i aporten proves sobre l’alarmant situació valenciana pel que fa a la conservació del territori i del medi ambient a la nostra societat, fortament insostenible.
Durant el pre-congrés , als mesos de setembre, octubre i novembre, Escola Valenciana ha ofert una visió global de la societat sostenible i durant el Congrés, celebrat del 5 al 8 de desembre, l’entitat cívica ha buscat resposta a la situació actual des de la perspectiva de l’ensenyament.
Com diu el Llibre Verd al seu pròleg, “El territori valencià és la nostra llar petita, on tots els éssers que hi vivim ens interrelacionem, alhora que mantenim la interdependència amb els éssers de la resta del món. De la riquesa i diversitat biològica depén, en bona mesura, el nostre futur”.
Enhorabona als companyes i les companyes de la Federació d’Escola Valenciana per la seua iniciativa. Lligar la defensa del país amb la del territori és necessari i innovador.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb Pepa i amb el que es desprén del LLibre Verd de l'Escola Valenciana.
És necessari paralitzar tanta insostenibilitat en el nostre territori perquè "sense territori no hi ha cap Nació que puga sobreviure" .

Rosa Yagüe
Professora de Turisme i Desenvolupament Sostenible de la UVEG