21.10.06

CARRETERA NO, TREN SI


El divendres, més de 5000 persones eixírem al carrer al meu poble, Oliva, convocats per una Plataforma Ciutadana, per tal de reivindicar la desaparició de la N-332 al seu pas per dins de la població. Són 3 Kms de carretera per la qual passen més de 40.000 vehicles diaris, molts d’ells camions de gran tonatge, i que provoca incomoditats en la vida diària, soroll, contaminació atmosfèrica i perill per als ciutadans; no són poques les persones que al llarg dels anys han mort d’accident en esta via dins del poble.
Portem molt de temps reclamant la desaparició d’esta carretera, però no ens fan cas des de les administracions superiors, a pesar de l’acord unànime que sobre este tema mantenen els distints partits polítics amb representació municipal i del clamor popular. Solucions alternatives hi ha: la més lògica i de menor cost medioambiental –el mal ja està fet- és la de l’alliberament de la A-7 al seu pas per La Safor i una altra la construcció d’una circumval•lació a part de la comarca, que incloga Oliva.
Però passen els anys i les solucions no arriben. S’escometen estudis, però no hi ha projectes ni finançament per mamprendre les obres alternatives necessàries. I és molt de temps ja que patim les conseqüències d’esta situació.
Fa molt de temps també ( aproximadament 30 anys), que vivim les conseqüències de la desaparició del tren Gandia –Dénia. En el seu moment van dir que, ràpidament, es prolongaria el tren de Gandia fins Oliva, però això no ha passat; sense cap explicació raonable, esta important infrastructura –que també es reclama unànimement- continua sense data de realització.
No és d’estranyar que, davant d’esta situació, els ciutadans i ciutadanes d’Oliva s’autoorganitzen i reclamen amb contundència. Tenim la sensació de ser el Soweto de la comarca i la certesa del maltracte a que ens someten les administracions autonòmica i central. Per això, des d’ací, vull felicitar als promotors i les promotores de la iniciativa de fer la manifestació i de l’arreplegada de firmes – més de 10000 ja-. Ahir vam ser convocats per al pròxim mes tornar a repetir-ho, i així fins que ens facen cas.
Els polítics de l’Ajuntament d’Oliva, tots els partits, van donar suport a la manifestació , i el Bloc, a més, ha contribuït de forma significativa a l’arreplegada de signatures. Ahir, fent costat als nostres tres regidors, Imma Seguí, Pau Pérez i David González, i a tota la gent del poble, es trobaven també els nostres alcaldes de Bellreguard i Palmera, Facund Puig i Àlvar Català i el nostre Secretari General, Enric Morera, junt a la totalitat de militants d’Oliva.
L’obligació dels governs és donar solucions als problemes dels seus ciutadans i fer que la vida els resulte més fàcil i siga de millor qualitat. En el cas d’Oliva, la Generalitat i el govern de Madrid no compleixen amb les seues obligacions i per tant, tornarem a cridar al carrer CARRETERA NO, TREN SI fins que ens senten i ens donen solucions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El cas d'Oliva és molt fort. I la solució és tan evident que converteix en criminals els governs del PP i del PSOE que no l'han resolt. La necessitat del tren és clara. I pel que fa a la carretera, entre la solució de Sagunt (alliberament de l'autopista) i la de Gandia (circumval·lació), és clar que el BLOC ha de defensar la primera. El nostre territori és limitat i, com ja ha indicat Panyella, no ens podem permetre balafiar-lo amb la duplicació (o triplicació, si comptem la carretera que uneix les platges) d'infraestructures viàries. Autopista gratuïta ja!!