10.10.09

INDIGNACIÓ

Són altes hores de la nit del 9 d’octubre, i escric este post des de la indignació més profunda. Estic indignada, i molt, pel que passa al meu país.
Ens governa un Partit Popular, amb el President Camps al cap, que és la vergonya de tot l’estat espanyol, immers en un procés de corrupció d’alt nivell,...i ací no passa res. Per a la TV pública valenciana el cas Gürtel no existeix i el govern de Francisco Camps és el millor del món. Vergonya, cavallers (i senyores, afegesc jo), vergonya!. Els valencians i les valencianes semblen com endormiscats; hui mateix, una enquesta els donava als populars un 53% d’intenció de vot a les pròximes eleccions autonòmiques. I per què?. Camps i el seu equip estan baix forta sospita de deshonrats i mentirosos, i a més a més, no són bons governants per al poble valencià. Es revesteixen d’un valencianisme carrincló i de boqueta, però la realitat és que el País Valencià és líder en atur, encapçala el rànquing de pitjors inversions en sanitat i educació públiques, no dóna solució al problemes econòmics del sector productiu valencià, ni dels treballadors, ni dels agricultors, de tots aquells i aquelles que pitjor suporten la crisi econòmica que patim. Això els ho devem a ells, als i les nostres governants, tots del Partit Popular. A ells els devem ser la Comunitat Autònoma amb més barracons per a què estudien els nostres xiquets i les nostres xiquetes, que l’ús social de la nostra llengua no avance, que no s’atenga degudament als nostres majors, ni a les persones dependents, que les nostres infraestructures no siguen les adequades ni estiguen al nivell de les d’altres comunitats ( tren Gandia-Oliva-Dénia, ja!), que el territori estiga fet una verema, que hagen tapat sèquies i barrancs i ens inundem cada tres per quatre. I tantes i tantes coses que podríem afegir, de coses que ens falten als valencians per millorar la nostra qualitat de vida. A ells els ho devem, als del Partit Popular. A ells, als de Camps, els devem també la pèrdua de qualitat democràtica que patim. Els fets ocorreguts este matí a València, en la celebració del dia nacional dels valencians, als diputats i militants del Bloc, són un trist exemple d’açò últim.
Però la gent d’este país diu que els va a continuar votant. I el principal partit de l’oposició, el PSOE (a Alarte no li agrada això de PSPV), ¿què fa davant d’este panorama?. Llig un manifest a la porta de les Corts, demanant la dimissió de Camps. I ja està. Són invisibles per a la societat valenciana com a projecte de país, al seu líder no el coneix ni el 20 % dels valencians, no tenen cap proposta per millorar les coses de què parlava més amunt, i una responsabilitat que tenen al País Valencia, que és la representació del govern de Zapatero a la Comunitat Valenciana, és a dir la Delegació del Govern central en mans de Ricardo Peralta, la fan molt, però que molt malament.
Hui, en la processó cívica de la Senyera, a la ciutat de València, els Diputats del Bloc, Enric Morera i Josep M. Pañella, junt a molts militants i simpatitzants del BLOC i del BLOC JOVE, han estat tan ben “protegits” per la policia que dirigeix el PSOE, front a les agressions de uns grups organitzats de feixistes, que no han pogut participar a la processó, mentre que representants de les organitzacions agressores, antidemocràtiques per altra banda, si que ho feien. I no han detingut ningú. Com tampoc ho van fer quan ara fa dos anys ens van posar una bomba a la seu de València, o quan ens han cremat la seu de Gandia i de tants altres llocs, o quan han agredit físicament a la nostra gent, que ha hagut de passar per l’hospital, o quan ens amenacen en pàgines web d’ordinadors identificables. I esta llista també podria ser més llarga. Els grups antivalencians i feixistes campen impunement al País Valencia . I entre els dos, PP i PSOE, ho consenteixen.
Què voleu que vos diga?. Jo, a les pròximes eleccions, com en totes, votaré al BLOC.