24.10.09

DARRER DIUMENGE D'OCTUBRE

Un any més arriba la data de la celebració de la festa del nostre partit, el BLOC. Una festa, que com cada any, celebrarem demà, en l’Aplec de El Puig, als peus de l’històric Monestir de Santa Maria.
Les circumstàncies polítiques d’enguany són ben especials. Per un costat, ens trobem un Partit Popular immers en una forta crisi interna i externa, amb un President de la Generalitat que es troba baix una forta sospita de corrupció per finançament il·legal del seu partit, més ocupat, ell i el seu govern, en vore com fan front a tot el que ja tenen al damunt, que en solucionar els greus problemes que tenim els valencianes i les valencianes. Crec que no m’enganye si dic que, en estos moments, el poble valencià es troba desgovernat per part dels responsables del PPCV.
Al altre costat ens trobem amb un PSOE (això del PSPV no li agrada a Alarte), incapaç d’oferir una alternativa real i creïble a les nefastes polítiques del PP i amb personatges com el Delegat del Govern central, Ricardo Peralta, que justifica els atacs dels violents i feixistes als demòcrates i gent de pau.
El que està clar, a hores d’ara, és que ni uns ni altres ens trauran als valencians de la crisi econòmica que patim, ni de les altíssimes xifres d’atur, ni augmentaran la qualitat de la nostra democràcia. Ells, els del PPSOE, no tenen com a prioritat el poble valencià, ells tenen un projecte per a Espanya, on el País Valencià juga un paper subordinat.
Per això, enguany, en la festa del darrer diumenge d’octubre, els i les valencianistes reafirmarem el nostre compromís amb el nostre poble, raó primera i primordial de la nostra acció política. I farem una crida a totes aquelles persones, a tots i totes els valencians i valencianes que volem un futur pròsper i el volem viure en valencià, per tal d’articular una alternativa política ampla, plural, progressista, valencianista i compromesa en la defensa del medi ambient, que d’una forma potent i creïble oferisca a la societat valenciana aquelles polítiques que el nostre País necessita en el segle XXI. Només des d’una visió realista, xafant de peus en terra, serem capaços de convéncer als nostres veïns i veïnes de la bondat del projecte polític que oferim.
Ara, és l’hora del BLOC. Ara, és l’hora de tots aquells i totes aquelles que volem treballar, des de la fidelitat i el compromís al poble valencià, per fer un País Valencià més just, més igualitari, més transparent, més valencianista, més democràtic. Ara, és l’hora de tots aquells i totes aquelles que tenim vocació de governar el nostre país des de l’honestedat. Si som capaços d’articular una alternativa política baix els principis esmentats, segur que ho aconseguirem. Com diu el Llach, “si estirem tots ella caurà” i els centralistes deixaran de (des)governar-nos.