24.2.08

UNA VEU VALENCIANA A MADRID

Si alguna cosa ens demostra la campanya que els dos grans partits, PP-PSOE, fan al País Valencià, és que els dos candidats “d’ací”, no importa qui siguen. Al meu poble, per exemple, no hi ha ni un sol cartell d’Esteban González Pons, tots el cartells del PP són de M. Rajoy. Al candidat valencià no cal posar-lo, és igual qui siga. Quan arribe a Madrid s’integrarà dins dels bancs del Partit Popular i de segur que en 4 anys no el sentirem, al Congrés dels Diputats, dir ni pruna d’allò que ens afecta als valencians i les valencianes.

Pel que fa al PSOE, si que ha posat cartells de M.Teresa Fernández de la Vega, però en quantitat molt menor que de Rodríguez Zapatero, clar. Vos imagineu el grau de coneixement directe, de contacte amb la gent d’ací que té la vice-presidenta del govern central?. Ve de visita i el que importa és treure molts vots per a després governar. Per suposat que la vice no s’ocuparà de les necessitats dels valencians com a primera prioritat. No crec que la seua principal identitat siga la valenciana.
És a dir, venen a fer campanya i se’n van al Parlament a actuar com a diputats i diputades del PP o del PSOE, però en cap cas actuen com a diputats o diputades valencians.
En estes condicions, els valencians som invisibles al Congrés de Madrid i al conjunt de l’Estat. No ens veuen, no es parla mai de nosaltres, d’allò que necessitem o que fem; en definitiva, no existim.
Si existeixen, en canvi, aragonesos, catalans, bascos, canaris, gallecs, perquè hi ha diputats i diputades que ixen per partits propis d’eixes terres. I parlen d’ells i del que passa en els seus corresponents territoris. Existeixen com a poble davant del conjunt d’Espanya. En eixes condicions les reivindicacions són més fàcils d’aconseguir.
Necessitem existir, nosaltres també. Necessitem diputats i diputades valencians, que tinguen com a prioritat representar-nos i aconseguir més benestar per tots nosaltres. Que facen vore a la resta, que el País Valencià no és el “Levante feliz”, sinó un poble emprenedor, faener, amb llengua, cultura i tradicions pròpies; i amb moltes coses encara per fer i moltes necessitats que resoldre. Que posen de manifest que els valencians aportem molt al conjunt i després rebem molt poc a canvi. Que treballen per nosaltres i el nostre territori, que és el mateix que treballar pel nostre país.
Açò només ho aconseguirem votant per nosaltres mateix, votant partits valencians. Sense representants de partits valencians a Madrid, no hi ha País Valencià visible al conjunt de l’Estat. I en esta campanya, eixa veu que ens reivindica com a valencians i valencianes, amb tot el que això comporta, és la d’Isaura Navarro, al capdavant de la candidatura del BLOC-INICITIVA-VERDS. Entre tots ho hauríem de fer possible.

1 comentari:

Fajardo ha dit...

"una veu valenciana a Madrid"

aquesta és una de les frases per a caure en la trampa dels enemics:

per què fins ara no ha sigut una veu valenciana?