31.12.07
19.12.07
NADAL ACTIU
El dissabte passat , el BLOC va celebrar una important reunió del seu màxim òrgan entre Congressos, el Consell Nacional. Important, pels temes que vam tractar i les decisions que hi vam prendre. Entre d’altres temes, es va aprovar una reestructuració de l’Executiva Nacional per tal de fer-la més operativa i àgil en el seu funcionament ; però, a més, va causar baixa el company Pep Yubero (gràcies per la teua feina, Pep) i va entrar a formar-ne part Dimas Montiel, de Dénia i el nostre candidat al Sud en les passades eleccions autonòmiques. Benvingut. De segur que Dimas farà una bona acció política al si de la Comissió Executiva del BLOC.
Ahir, dimarts 18, vaig haver d’anar a la Ciutat de la Justícia de València, per declarar davant de l’Audiència Nacional sobre els fets ocorreguts la nit del passat 8 d’octubre. Com recordareu, els feixistes ens van col·locar, a la Seu Nacional del BLOC, un artefacte explosiu que per sort no va arribar a explotar. Ja ens pareix be que la justícia actue, perquè estem farts de que ens agredesquen, fins i tot físicament. Ens hem ratificat en la denúncia i fet presents en la causa judicial oberta per l’Audiència Nacional per ser considerat un cas de terrorisme. Mentrestant, des de la Delegació del Govern espanyol, continuen sense explicar-nos res de la investigació, si és que existeix.
Publicat per
Pepa Chesa
a les
10:34 p. m.
3
comentaris
11.12.07
COMARQUES CENTRALS VALENCIANES
Amb els moviments modernitzadors de la societat valenciana que tenen els seus orígens en la segona meitat dels anys 60, i amb l’arribada de la democràcia, es posa de manifest la necessitat d’enfortir la vertebració del territori valencià, reconeixent el fet comarcal i la necessitat de crear àrees funcionals de caràcter regional. En este sentit, les Comarques Centrals Valencianes (CCV) van ser, per a la majoria dels estudiosos, un cas paradigmàtic d’este procés. Perquè en cap altre lloc del territori valencià, existeix un espai regional, culturalment i lingüísticament tan homogeni i econòmicament tan dinàmic, on la població i els recursos naturals i econòmics s’assenten sobre la totalitat d’un territori cohesionat per importants ciutats de tipus mitjà, com són, entre d’altres: Albaida, Alcoi, Benissa, Calp, Cocentaina, Dénia, Gandia, Ibi, Oliva, Ontinyent, Tavernes de Valldigna, Xàbia i Xàtiva.
Publicat per
Pepa Chesa
a les
1:50 p. m.
1 comentaris
8.12.07
SUSPENS
En l’any 2000, 30 països van començar a comparar el que sabien els seus alumnes de 15 anys. El terratrèmol va arribar l’any següent, amb els resultats del primer Informe PISA (inicials en anglés de Programa Internacional d’Avaluació d’Estudiants) de la OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic). Des d’aleshores, l’enorme interés despertat per este informe (en 2006 han participat 57 països) i la influència que té en l’opinió pública i en els governs, no ha deixat de créixer.
La primera dada freda de l’informe PISA 2006 que s’ha fet públic esta mateixa setmana, és que Espanya és el país que més ha baixat el seu nivell de lectura respecte a informes anteriors, en concret 20 punts, el que la deixa en el lloc 35 dels 57 països analitzats. Tampoc s’avança ni en matemàtiques ni en ciències on es situa en 480 punts en el primer cas ( la mitjana a l’OCDE està en 484 punts) i en 488 punts en el segon ( la mitjana és de 491).
Els informes PISA asseguren que el context socioeconòmic de l’alumne és el que més condiciona els seus resultats, però també demostren que els millors sistemes educatius aconsegueixen atenuar eixos factors i augmentar la mitjana.
També el professorat és part de l’èxit o fracàs dels estudiants, així com la inversió que es fa en educació. Encara que en els últims anys ha millorat un poc, la inversió pública espanyola en educació segueix per baix de la mitjana de l’OCDE, amb un 4,3% front a un 5,4%.; els experts asseguren que tan important és la quantitat que s’inverteix que com i en què s’inverteix.
Davant de tot açò, hauríem de preguntar-nos si el que s’ensenya és allò adequat, si els docents disposen de la capacitació, les condicions i els incentius idonis per tal de fer les coses be, si la inversió en educació és suficient... El que està clar és que d’entre les deu Comunitats Autònomes de l’Estat Espanyol estudiades ( entre les quals no està la Comunitat Valenciana), les que millors resultats obtenen són aquelles que inverteixen més en educació
Si els països més avançats són aquells que més es preocupen per l’educació i la formació dels seus joves, queda clar que l’Estat espanyol suspén en esta matèria. Una pena.
Publicat per
Pepa Chesa
a les
7:41 p. m.
1 comentaris
5.12.07
EUROPEUS I EUROPEISTES
Els valencians som europeus. Això ningú ho pot posar en dubte. La nostra història no s'entén sense esta perspectiva i voluntat. Hem estat un poble de pas, d'acollida. És més, moltes cultures han deixat la seua empremta a les nostres terres. I és que la nostra posició geogràfica i estratègica a la Mediterrània occidental he fet del nostre país un lloc de pas obert i integrador. Això sí, sempre amb la idea d’Europa com a horitzó de futur.
Publicat per
Pepa Chesa
a les
2:35 p. m.
0
comentaris