29.9.07

ESTRATÈGIA 2011

Ha passat suficient temps des de les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig per reflexionar de manera serena sobre els resultats que vam obtindre en eixa contesa; sobre la nova situació política que es va obrir el 27 de maig de 2007, amb l’entrada de dos diputats nacionalistes a les Corts Valencianes; sobre la tasca dels regidors i regidores del BLOC de totes les nostres comarques; i, especialment, és un bon moment per analitzar assenyadament la situació política present i per impulsar una estratègia que ens permeta fer créixer el nostre suport electoral.

Algunes d’estes qüestions ja es van plantejar en el primer Consell Nacional del BLOC posterior a les eleccions, el dia 9 de juny, però en aquell moment faltava perspectiva, i temps, per anar més enllà de l’anàlisi dels resultats. Ara podem mirar cap al futur i posar negre sobre blanc una proposta d’estratègia cap al 2011.
Hui, dissabte 29 de setembre, el BLOC ha celebrat Consell Nacional. I ha aprovat un document d’estratègia que ha estat el resultat d’un intens debat al si de l’Executiva Nacional, i no és l’únic instrument sobre el qual es recolzarà la nostra estratègia política per als propers anys. Esta mateixa setmana s’ha fet arribar a tots els secretaris i secretàries locals del partit un document on se’ls demana que contesten un seguit de preguntes relacionades amb la vida organitzativa del partit. A partir de les seues respostes podrem obtindre un diagnòstic complet de la situació del BLOC arreu del nostre territori des del punt de mira organitzatiu.
Això és un punt de partida fonamental per a projectar el nostre treball cap al futur. Si no fem recompte dels nostres efectius i si no aconseguim que la nostra xarxa organitzativa funcione correctament i àgilment, ho tindrem ben difícil perquè qualsevol projecte estratègic que es plantege arribe realment a la nostra militància.
Durant la campanya electoral vam parlar de la política “des de baix cap a dalt”, i vam començar a impulsar una nova manera de fer política, més propera a la ciutadania, basada en la comunicació permanent amb la nostra gent, amb els nostres militants i amb els nostres votants més fidels. Ells i elles, son la clau del futur del BLOC.
I junt a tot això és fonamental continuar amb el treball colze a colze amb els nostres regidors i grups municipals. Cal fer-ho perquè son la nostra cara institucional al territori, perquè son la millor eina per mostrar les “bones pràctiques” de les dones i els homes del BLOC i, també, no ho oblidem , perquè els nostres resultats autonòmics continuen sent, en un altíssim percentatge, conseqüència dels nostres resultats municipals i, per tant, donar suport als col•lectius locals és, en darrera instància, donar suport al futur del nostre projecte polític.
I cal, de nou, plantejar seriosament estratègies pròpies d’implantació en les grans ciutats i les seues àrees metropolitanes, però també en els petits municipis i en municipis mitjans on tenim una presència consolidada, per a la qual cosa cal crear grups de treball per a cadascuna d’estes realitats, que es plantegen objectius quantificables
La simplificació del panorama electoral valencià que han provocat estes eleccions és una ocasió única perquè el BLOC es consolide com el tercer pol del panorama polític al nostre País. Una ubicació que no vol dir, en cap cas, equidistància, sinó superació d’un enfrontament partidista bipolar entre PP i PSOE.
La ponència estratègica de 2003 i documents posteriors com Iniciativa 2007 definien perfectament un gran sector social que representa entre un 30 i un 35% de la població, on tenim els nostres millors resultats i on encara tenim molt de terreny per guanyar; un espai progressista, sensible al discurs ecologista i a propostes que incrementen l’autogovern i la cultura pròpia.
No hi ha fórmules màgiques. No confiem, perquè no podem fer-ho, en grans campanyes mediàtiques, ni tampoc en possibles genialitats. Els nostres votants ens els haurem de guanyar un per un, parlant amb ells i fent la política amb ells. Endavant, que estem en campanya de les Eleccions Generals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Confie, Pepa, que una proposta a favor d'una desmilitarització unilateral per part d'Espanya no entre en la teua classificació de "genialitats". Perquè jo també crec com tu en la sensibilitat del potencial votant del BLOC, progressisme, preocupació pel medi, etc. Però estem en plena globalització, i si tenim una resposta local, no solem tindre una resposta global. Millor dit, la resposta global que sentim sovint entre la gent més "sensible" sol ser la d'un sentiment catastrofista, que inhibix el personal la seua participació social. Per tant, crec que crear un discurs no radical, ben raonat i adequadament projectat sobre una desmilitarització unilateral podria col·laborar a construir l'imaginari del futur global, sobretot entre la gent jove, a més d'anar fent país... Al cap i a la fi, el PSOE va fer un gest en eixe sentit amb la guerra d'Irak.

Des del meu punt de vista, la faena és importantíssima en qualsevol activitat humana, inclosa la política, però la innovació és un valor afegit important d'eixa faena.