12.9.07

TV3

Ja hi tornen. Sembla que el PP valencià s’ha acostumat a treure el tancament de la TV3 cada cop que comença una campanya electoral. Ja ho van fer a la primavera, en la campanya de les eleccions autonòmiques i municipals, i ara, a l’inici de la pre-campanya a les generals, tornen a la càrrega.

Efectivament. El govern valencià ha notificat estos dies a ACPV que desestimava el recurs contra l’expedient sancionador que el Consell va obrir contra les emissions de TV3. Això implica el tancament , en un termini de vint dies, del repetidors de TV3 al País Valencià i el cobrament de la multa de 300.000 euros imposada a Acció Cultural, que ja ha anunciat que presentarà un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.
Esta decisió del Consell és més que absurda, ja que arriba en el moment que s’està negociant amb el Ministeri d’Indústria i la Generalitat de Catalunya la possibilitat d’un conveni de reciprocitat de la recepció dels diferents canals autonòmics. El govern valencià s’ompli la boca dient que vol un acord sobre este tema, però al mateix temps sanciona amb contundència una de les parts implicades en el conflicte i amenaça amb privar-nos del nostre dret a la pluralitat informativa, al deixar-nos sense poder vore TV3. Indignant.
Este fet no té precedents en la història de la democràcia espanyola i suposa l’aplicació de velles pràctiques utilitzades només per governs dictatorials que censuraven aquelles emissions que no s’adaptaven al pensament polític del règim.
El govern valencià torna a emprar, una vegada més, el tema de la TV3 com a matèria electoral i com a eina de crispació i batalla política. Esta decisió que pren ara el Consell només té com a finalitat mantenir la tensió de l’anticatalanisme més visceral davant la cita electoral de març de l’any que ve.
El govern de Camps, com sempre, intentant dividir-nos als valencians. No ho podem consentir ja més.