27.6.07

INVESTIDURA

Esta setmana s’ha celebrat el Ple de les Corts Valencianes on s’ha produït el Debat d’Investidura del nou President de la Generalitat Valenciana.
El que podíem esperar d’un plenari d’estes característiques és que el candidat a la Presidència explicara el seu programa de govern per als propers quatre anys i els grups de l’oposició opinaren i feren propostes alternatives, per tal que, entre tots, aclariren als valencians i valencianes quines coses faran per nosaltres els nostres governants.
Però, ai!, no és això el que va passar. El debat va estar buit de continguts: el candidat Camps es va limitar a dir que som els millors del món mundial i que el seu programa de govern és el programa que el Partit Popular va presentar a les eleccions. Tot el demés va ser un míting ple de prepotència i xuleria per part del candidat del PP, que fins i tot es va atrevir a dir-li a l’oposició el que havia de fer.
Camps va anar sobrat a eixe debat. Sobrat, amb la força que li dóna la seua aclaparadora majoria absoluta, i amb un absolut menyspreu per les altres opcions polítiques presents al Parlament Valencià i que han sigut votades per milers de valencians i valencianes.
Si alguna cosa va posar de manifest la sessió del dilluns, va ser que Camps està més pendent de Madrid i de l’estratègia de Rajoy que de les necessitats del poble valencià. I que la campanya electoral de les generals ha començat per al PP valencià.
Hui, ara mateix, s’està fent la sessió d’investidura de Francisco Camps com a President de la Generalitat Valenciana. En l’hemicicle sonarà l’himne valencià al piano, però no es farà cap declaració institucional sobre el 300 aniversari de la pèrdua dels nostres Furs, tal i com va proposar el BLOC.

6 comentaris:

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

VOLEM IB3, PACTE TAMBÉ PER LA IB3... si en el nou multiplex anira Tv3,C33 i dos més no deixeu l¡oportuniatt d epoder vore el canal illenc.

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

om voreu el deute de RTVV no es pels treballadors, la mojor part en precari, amb contractes de 10 hores semanals i la cosa va a pijor.
QUI CREA EL DEUTE EN RTVV ???? els DIRECTIUS AMB SOUS DESORBITATS ? EL PAGAMENT DE PROGRAMES AMB BAIXA AUDIENCIA A PRODUCTORES FORANES (NORMALMENT MADRILENYES I PROPERES A EMPRESARIS DL PP)????
ENRIC DIGUES ALGO A LES CORTS SOBRE ELS TREBALLADORS DE RTVV
————————————————————————————-
DRETS, ¿QUINS DRETS?

¡A LA PUTA CALLE!

Durant els mesos de juny i juliol, l’empresa rescindirà centenars de contractes temporals. Un any més, l’empresa aplica la seua política, autoritària i fraudulenta, sobre el personal temporal de la nostra Ràdio i Televisió. El sistema precari de treball gira com una inmensa roda que oprimeix molts de treballadors que fan possible els nostres mitjans de comunicació.

En juny de 2006 visquèrem una situació kafkiana que ningú pot entendre, des d’un punt de vista de lògica empresarial. Es van rescindir vora 800 contractes temporals, per a immediàtament recridar a un bon grapat per a atendre les retransmissions del Papa, amb un contracte “verbal”. (Una perfecta planificació del treball.)

Enguany, tot sembla que continuarà igual. L’escabetxina torna a començar, per a col·locar els treballadors en una repetida situació d’incertesa que persegueix tindre al personal esperant una pròxima promesa de treball.

CCOO va denunciar davant la Inspecció de Treball la no aplicació per part de RTVV dels beneficis de la Reforma Laboral, en quant podia afectar un grup de treballadors que, a hores d’ara, vorien estabilitzada la seua situació de rotació permanent, amb la conversió dels seus contractes en indefinits. Considerem que es tracta d’un benefici clar i, a més, el qüestionament d’una política de personal aberrant.

La Inspecció de Treball encara no ha donat una resposta a la denúncia plantejada per CCOO degut a les maniobres dilatories de l’Empresa; no obstant, ha conegut sobradament que el retard pot perjudicar alguns treballadors que, beneficiats per la llei, es veuran de nou al carrer si RTVV decideix rescindir varios centenars de contractes temporals, perquè, a hores d’ara, aquesta empresa ha ignorat els beneficis de la reforma per als seus treballadors.

RECOMANACIONS D’ACTUACIÓ

Recepció de la carta de rescissió de contracte
Els treballadors en aquesta situació rebran una carta personal de l’empresa anunciant la data de finalització de contracte.

Si el contracte ha tingut una durada superior a 1 any, el termini de preavís mínim és de 15 dies. Si l’empresa no respecta aquest termini, haurà d’incloure una indemnització salarial pels dies no respectats.

Cal que l’empresa, al cessament, pague una indemnització automatica equivalent a 8 dies de salari per any de servici.

(Caldría cagar-se en tot perquè els nostres directius tenen al seu contracte ¡una indemnització autoconcedida de 45 dies!!)

Formalització de la liquidació o finiquito
És un document de l’empresa que es lliura al treballador a qui es vol despatxar. L’empresa reflexa les quantitas salarials que se li adeuten al treballador per tal de liquidar-les. Cal que el treballador examine si falten conceptes salarials que no han estat pagats: indemnització 8 dies, plusos conveni, vacances no disfrutades, hores extres…

Si el treballador no diu res i signa, s’enten que està conforme amb la quantitat liquidada.

Per tant, com a mesura preventiva, es recomana signar el document amb un afegitó: “signat, no conforme”. Això permentrà amb posterioritat reclamar la diferència salarial no pagada.

Demanda per acomiadament i incompliment dels beneficis de la reforma laboral
Ara per ara, l’empresa no ha volgut fer efectiva la reforma laboral per a donar estabilitat laboral als treballadors que puguen acomplir els criteris objectius que marca la llei.

Ens podem trobar en la situació que treballadors amb uns drets reconeguts per la llei, puguen vore com el seu contracte es finalitzat per voluntat unilateral de l’empresa.

Aquests treballadors haurien de plantejar-se la possibilitat d’una demanda contra RTVV per fer efectiu el seu dret. Per a formular-la, cal respectar un termini màxim de 20 dies, trascorreguts els quals perdrà la possibilitat de reclamar els seus drets.

Demanda per acomiadament per frau en la contractació
El treballador que veja com el seu expedient laboral està construit a base d’una concatenació de diversos contractes temporals, cal que es plantege una demanda per acomiadament per tal d’aconseguir una declaració judicial de acomiadament improcedent indemnitzat.

Per a formular-la, cal respectar un termini màxim de 20 dies, trascorreguts els quals perdrà la possibilitat de reclamar els seus drets.

¡Llibertat d’expressió per als treballadors!
La deriva autoritària d’aquesta empresa és evident. Rebentar una reunió dels treballadors per part de l’empresa és un retorn a la cova fosca del passat. Si uns treballadors no poden tractar els seus problemes laborals amb els seus representants, sense interrompre el procés productiu ni alterar en absolut l’ordre, vol dir que estem caminant com els carrancs, cap enrere. Escampar la por, amenaçar als treballadors, és un pas més del mal camí que aquesta empresa ha pres en les seues relacions laborals.

COMUNICAT DE CCOO-RTVV
————————————————————————————-

Anònim ha dit...

Vaig veure bona part del debat i no he arribat a les mateixes conclussions que tu. Amb Paco Camps es pot estar més o menys d´acord, però és l´unic lider que hi ha ( allò del Pla i de la Marcos no té nom ). Tan de bo Morera puga tenir suficients oportunits per demostrar la seua valua i s´allunye, com més i més aviat millor,dels d´EU . La seua salut mental hi és en joc.

Anònim ha dit...

Volia preguntar el motiu pel que Panyella no ha demanat cobrar exclusivitat com a diputat ( és l'únic del Compromís que no ho ha demanat). No sé si el motiu és cobrar com a diputat i professor al mateix temps. M'agradaria que algú ho aclarira.

Pepa Chesa ha dit...

A l'anònim anterior:
És un error. Panyella si va a tindre la dedicació exclusiva.

Anònim ha dit...

Al Levante del dia 1 de juliol s'informa que Panyella no ha demanat l'exclusiva com a diputat, si és així caldria que el Levante rectificara.