17.6.07

CORTS I AJUNTAMENTS

Esta setmana s’han constituït les institucions valencianes sorgides de les eleccions del passat 27 de maig. El dijous dia 14 ho feien les Corts, i el dissabte 16 els Ajuntaments.
Pel que fa a les Corts, on el Partit Popular té una cómoda majoria absoluta, l’única novetat és la presència del nacionalisme polític. Enric Morera i Josep M. Panyella, els nostres dos diputats, van participar de la sessió que va elegir Milagrosa Martínez, ex-alcaldessa de Novelda i ex-consellera de Turisme, com a presidenta de les Corts Valencianes; una dona poc brillant políticament i que ha fet un pobre paper allà on ha estat en les seues responsabilitats polítiques.Els nostres dos diputats es faran ressò de les necessitats dels pobles valencians i traslladaran a la cambra les peticions dels nostres col•lectius.

Comença per al BLOC una nova etapa de treball institucional parlamentari que de ben segur donarà els seus fruits.
Les eleccions municipals deixen de vegades majories estranyes, i també composicions als Ajuntaments que fan dels pactes una necessitat. Esta vegada també ha estat així, i el BLOC ha participat activament en la constitució de més de 40 Ajuntaments progressistes, tal i com va manar el nostre Consell Nacional. Temps tindrem de fer be els números, per vore sobre quantes persones d’este país governarem, però ja sabem que hem aconseguit 18 alcaldies , que es voran augmentades en un futur quan el BLOC n’asumesca unes quantes més en funció dels pactes pels quals hi haurà rotativitat en l’alcaldia, com ara a Almussafes o Gavarda.
Jo vaig estar en l'Ajuntament d'Oliva, al costat dels tres regidors del BLOC, David Gonzàlez, Pau Pérez i Rosanna Torres, que tornen a ser decisius en la governabilitat del consistori, amb el PSOE en l'alcaldia de la ciutat. Després del plenari, el col·lectiu de militants i simpatitzants ho vam celebrar amb una magnífica paella al Bar El Pelut.
Ara toca fer política, de la bona, de la que millora el benestar dels ciutadans , però també la del contacte amb el votants, de la política de baix cap a dalt, comptant amb les persones, estant al seu costat per saber què volen.
I així comencem la campanya que ens ha de dur a les pròximes Eleccions Generals.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què no penges tots els comentaris als teus articles? He fet uns quants comentaris i no s'han publicat? Per què em censures Pepa?

Pepa Chesa ha dit...

És cert que tinc activada l'opció de moderació de comentaris, però et puc assegurar que fa messos que els publique tots els que m'envien. Així que no tinc cap comentari d'`"Anònim" sense publicar i per tant no és cert que t'haja censurat res.

Anònim ha dit...

Pepeta:
El nacionalisme ja ha estat a les Corts i ho va fer de la mateixa manera que ara: de la mà d'EU.
Al llarg de la legislatura trencà amb els socis i a les properes eleccions no aconseguí abastir el percentatge necessari.(tu no ets una xiqueta i ho recordes molt bé, perquè no estaves d'acord i perquè açò dugué consequències en la unitat del nacionalisme)
Que hages canviat de parer és admirable i de lloar, però que oblides l'història és sospitós.
Dubte molt que la nostra presència a les Corts, sobre tot com s'ha produït, siga cap avantatge i menys encara cap consolidació.
La presència a les institucions, la nostra presència, no és garantia de res: El BLOC estigué en la batlia de Dénia i ara en té dos regidors d'un total de vint-i-u. La batlia ni tan sols ha aconseguit mantindre-nos en un nivell de governabilitat.
El món va molt depressa i si no camines a la seua velocitat et quedes enrere. Francament, estic molt amoïnat de pensar que ja hem tocat sostre i vull pensar, amb esperança, que açò és degut al nostre discurs i no a la manca de valencians.
Em fa por que vosaltres no en tingueu de dubtes.