24.6.07

NIT DE SANT JOAN

El solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any, és el 21 de juny, i a molts indrets es celebra que l’estiu ja ha arribat. Els rituals són diversos, segons on estiguem.
Ací a les nostres terres, el celebrem la nit de Sant Joan. I al meu poble, Oliva, significa la inauguració oficial de la temporada estiuenca i de la platja com a espai físic. Els xiquets i xiquetes han acabat l’escola i eixe cap de setmana moltes famílies es desplacen a viure al barri marítim , que està a dos kms, per passar tres o quatre mesos. I ho celebrem, fent les fogueres i botant-les, tirant coets, fent correfocs i una revetlla amb un grup de música.

Ahir, els meus nebots Raimon i Júlia amb dos amiguets, Sergi i Carles, es van passar la vesprada buscant material per poder fer la foguera a la nit, a la vora de la mar. Després d’un sopar d’entrepans a la casa de la platja del meu germà i la meua cunyada, anàrem a fer la foguera a l’arena.
La platja anava ja il·luminant-se amb les flames, que s’enlairaven en una nit esplèndida. Molta gent, en grups, feia la seua foguera i la botava. Nosaltres, també. A les 12 de la nit, com mana la tradició, ens vam arremangar els pantalons i vam anar a banyar-nos els peus, a botar les ones d’escuma blanca. I vam demanar, cadascun de nosaltre, un desig; en silenci, per tal que es complesca. Els xiquets, que poden amb tot, van acabar donant-se un bany nocturn a la mar.
Després, vam arreplegar-ho tot per deixar l’arena en bones condicions.
Esta festivitat de Sant Joan és, també, una prova de civisme. No és tolerable l’estat en el que es queden les platges després d’una nit de festa., quan allò més fàcil és que cadascú arreplegue les seues deixalles. Eduquem els menuts, donant exemple els majors, demostrem que festa i civisme són compatibles.

1 comentari:

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

VOLEM IB3, PACTE TAMBÉ PER LA IB3... si en el nou multiplex anira Tv3,C33 i dos més no deixeu l¡oportuniatt d epoder vore el canal illenc.