10.6.07

ANÀLISI DELS RESULTATS

Ahir dissabte, el BLOC va celebrar un tranquil Consell Nacional on es van analitzar els resultats de les eleccions autonòmiques i municipals del passat dia 27 de maig.
Les eleccions municipals de 2007 han consolidat al BLOC com la tercera força política municipal i l’onzena de tot l’estat, amb 298 regidors i regidores, 8 majories absolutes i 4 majories relatives. La nostra presència en 150 municipis ens porta a ser decisius per a la formació de governs en més de 70 d’eixos ajuntaments. Això unit al manteniment d’un diputat provincial de Castelló - M. Gràcia Moles, la nostra portaveu a Vila-real, va ser elegida per al càrrec pel Consell Nacional-, i de la presència de dos diputats del BLOC a les Corts Valencianes, converteix el BLOC en la tercera força política del País Valencià.
En qualsevol cas, dels resultats municipals també es desprenen diverses conclusions de caràcter organitzatiu, com ara la necessitat de dotar l’estructura nacional de presència en tot el territori, que permeta una acció de suport a les secretaries comarcals, independentment del que poden ajudar els alliberats i càrrecs públics locals.
Compromís pel País Valencià, la coalició dins la qual concorria el BLOC a les eleccions autonòmiques, ha obtingut el 8,14% dels sufragis, que atorguen a la coalició 7 diputats/des a les Corts Valencianes, dels quals 2 corresponen al BLOC. Estos resultats han suposat un retrocés respecte a la suma dels vots obtinguts per separat l’any 2003 per les principals organitzacions de la coalició (BLOC i EUPV), i per això no podem valorar d’èxit este resultat.El Compromís pel País Valencià, aconsegueix els millors resultats en les comarques de El Comtat, La Ribera Baixa, La Safor, El Camp de Morvedre, La Marina Alta, la Ribera Alta, l’Horta Nord i la Foia de Bunyol. I els pitjors en L’Alt Palància, El Baix Vinalopó, El Baix Segura, L’Alt Vinalopó i la Plana de Utiel-Requena. Si es comparen eixos resultats amb els obtinguts pel BLOC i per EUPV en les eleccions municipals, a grans trets s’observa que les comarques amb millor resultat per al Compromís corresponen a aquelles on el BLOC obté millors resultats municipals.
Del resultat de les eleccions es desprén la necessitat d’encetar, al si de les forces progressistes, un procés de reflexió sobre els motius d’esta victòria del PP i sobre els possibles canvis sociopolítics que han pogut influir en l’electorat.
Pel que fa al BLOC, esta reflexió també s’haurà de dur a terme des de diferents punts de vista. El primer, sobre la continuïtat o no del Compromís com a fórmula electoral; el segon, el paper que ha de jugar el BLOC a les Corts Valencianes, on s’haurà de marcar un perfil propi; i el tercer, la necessitat de continuar amb la planificació prevista en diferents documents per seguir creixent com a organització. El BLOC hauria de jugar un paper de lideratge del valencianisme progressista , fins i tot d’aquell que encara no està al si del nostre partit, si més no per la presència territorial i institucional del BLOC al llarg i ample del País.
Per això hem de reflexionar i fer autocrítica constructiva , així com analitzar en quins aspectes i en quina mesura hem presentat una bona estratègia política i una bona campanya, i en quins aspectes no ho hem fet. El Consell Nacional d’ahir ja va començar este treball.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Pepa:
Tota açò que escrius potser està bé, però....
El nacionalisme valencià organitzat i reflectit en els vots és molt esquifit i eixa i no altra deuria ser la nostra preocupació. La nostra presència a les grans ciutats és, què vols que diga: testimonial? i eixa i no altra deuria ser la nostra preocupació.
Perdre vots per cansanci en alguns pobles i guanyar-ne en altres per la novetat, són anècdotes o fets a estudiar, però no canvien les coses.
Els valencians no hem trobat un discurs per integrar-nos en el nacionalisme i hi ha més valencians "normals" en el PP que en el BLOC, per no parlar del PSOE i eixa deuria ser la nostra preocupació.
Nosaltres parlem de "progressisme", què vol dir? El PP parla de progrés. Nosaltres parlem d'"ecologisme", què vol dir? El PP parla d'"aigua per a tots". I no vull parlar d'eixa collonada d'"Adéu PP".
Pepa, si ens mantenim en el discurs "de sempre" tindrem el militants i els votants "de sempre" i potser alguns estareu contents podent parlar de la "tercera força" municipal, de "crèixer una mica" i de tenir "dos", ai, "dos" diputats a les corts.(per cert en precari i no aconseguits per nosaltres sols)
Bo, ja he escrit prou.

Inés Escoí ha dit...

"Per això hem de reflexionar i fer autocrítica constructiva , així com analitzar en quins aspectes i en quina mesura hem presentat una bona estratègia política i una bona campanya, i en quins aspectes no ho hem fet. El Consell Nacional d’ahir ja va començar este treball."

"Ara toca analitzar i comprendre, per rectificar en allò necessari. I fer molt de projecte, enfortir el BLOC. El País València necessita una força política com la que nosaltres representem. Continuarem treballant amb el cap ben alt."

He copiat dos paràgrafs dels dos darrers posts de Pepa.

Estic d'acord .
Reflexió, autocrítica constructiva, anàlisi de l'estratègia política i de la campanya, rectificació,.
A les executives locals, almenys a la de Castelló i comarcals, almenys a la Plana Alta, tot això s'ha fet i no ha estat massa agradable,no pensem que estiguem més bé que mai ara, no estem contents i assumim les responsabilitats que ens pertoquen.Ens hem donat molta canya,no penseu que li hem tirat les culpes a uns i a altres i ens les hem espolsat de damunt. Ací a Castelló hi ha dimissions.
Seguim pensant que el Compromís ens ha fet mal. Potser siga que hem tingut mala sort amb la Marina Albiol, que cada vegada que obria la boca ens tombava 50 vots, ja que a altres llocs sembla que la percepció és una altra, que el Compromís ha anat bé. No sé. De tota manera ja no es pot recular en el temps, els resultats estan als papers, tenim 2 diputats (alegrem-nos i sapiguem fer-ne bon ús) i un nombre de regidors que balla segons qui els compta.El que és cert és que s'han perdut vots i no hem sumat tal com pensaveu alguns i altres sospitavem que anava a passar.

El Consell nacional va ser tranquil, la veritat, no sé si ja haviem parlat tots tant a casa nostra i haviem analitzat i reflexionat tant que el que voliem era aprovar les propostes i moure.
Jo pensava que anava a eixir més descontenta i a hores d'ara , no ho estic massa.
Pel la percepció que jo vaig tindre dissabte, el Pacte no ha estat tan bo.Fins i tot el BES en va ser crític. Què s'esperaven? no sabien amb qui jugavem? Ara és l'hora del BLOC.

"Enfortir el BLOC. El País València necessita una força política com la que nosaltres representem" Paraules de Pepa també.
Saps Pepa que he estat molt en desacord en tot el que ve passant al BLOC en els darrers temps (també saps que sempre m'ha tocat estar al bàndol dels que perdiem les votacions... i tu al dels que les guanyaveu, no pensavem igual)però ara crec que és el moment, com tu dius i jo també,d'enfortir el BLOC, però el BLOC, el projecte del BLOC que diu qui som als estatuts,de ser la força política com tu dius, i jo també, que el PV necessita, però... que el PV sàpiga clar qui som i que representem.No podem seguir sent cada vegada uns segons amb qui pactem,no som camaleons que canviem de color segons on ens situem (i si tornem a ser taronja?).
Som molts els que estem dolguts, però no per això anem a deixar de fer el que toca, enfortir el BLOC, i si és possible tots junts que ja estaria bé. És difícil perquè hi ha massa "coses", però el contrari és la mort.
A vore si tenim la capacitat de fer BLOC, de treballar per al BLOC i no per tirar a uns (que no els hem tirat ni de bon troç) i que entren uns altres (que no han entrat) i de passada salvar als que s'estaven ofegant( i que ens han fet la mà ,disculpeu , tot el que han pogut i més , almenys ací dalt).
Arreglem casa nostra que prou faena tenim i pensem en clau BLOC.No cal fer més experiments,no ens acaben d'eixir bé del tot.
Si estem per eixa via , ens trobarem tots a casa.
I , per favor, amb els companys i companyes que han perdut molt o tot, una miqueta de generositat. S'han dit , hem dit tots, paraules molt grosses, però hi ha molta gent que ho tindrà molt cru per alçar el cap i em consta que molta d'eixa gent ha treballat de valent.Qui no ho haja fet, que assumisca també les seues culpes.

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

Be esta, però anem a fer campanya ja ???

Anem a Jugar a 1era divisió ja ?

Pepa Chesa ha dit...

Benvolguda Inés
Clar que serem generosos amb els que han perdut regidors i/o vots o han quedat tocats d'alguna manera. La primera cosa serà elaborar plans específics per a eixos pobles i ciutats, comptant, com no podria ser d'altra manera, amb la gent que allí està, viu i treballa políticament
Hem de créixer tots junts, ha de créixer el BLOc, eixe projecte polític pel que tant hem treballat tots i en tants llocs.

Anònim ha dit...

L'anàlisi de Pepa són "flors i violes". Podries fer una anàlisi del que significa la marxa del partit d'un històric com Toni Porcar, que s'ha donat de baixa recentment?.

Anònim ha dit...

Pepa, no faces cas dels que volen desnimar-te. A mi i a molts ens interessen els teus anàlisis, així que continua escrivint "flors i violes" que a alguns ens semblen interessants.
Això de Toni Porcar es veia vindre , no hi ha més que llegir l'entrevista que li fan fa unes setmanes i on li tira flors i violes al corrupte de Carlos Fabra, al que qualifica de "brillant"
En tota la campanya electoral no s'ha acostat, però clar a ell si no el "criden", no va. Com ara tu, no has fet campanya al teu poble quan la vegada passada vas encapçalar la llista? Se segur que si. Be, doncs Porcar , no. A ell li ho han de demanar. Quina barra!!
Amb "amics" com ell, Nomdedéu no necessita enemics.
Una abraçada i descansa que sé que has portat bona batuta i el necessitem en forma per continuar treballant pel nacionalisme valencià.

Pepa Chesa ha dit...

Vos pregue no feu comentaris insultants cap a companys.
Jo,personalment, lamente molt la decisió de Toni Porcar. Crec que al BLOC no hi ha ningú imprescindible però tots i totes som necessaris

Inés Escoí ha dit...

Vicent, et conteste ací al bloc de Pepa perquè no sé qui eres, no poses cognom...
Em sap molt greu la decisió de Toni Porcar, no la puc compartir, però tu no tens cap dret, sigues qui sigues, a dir el que dius.Cap dret.
Has fet campanya a Castelló per parlar aixina? No tens ni idea.
Saps per què no va anar de cap de llista a les eleccions autonòmiques de 2003? Per generositat. Ell va acceptar perquè a València aixina ho van considerar, que Albero fora el primer, quan nosaltres no voliem i nosaltres som els militants de Castelló i la immensa majoria de les comarques del N. Després se li va "pagar" molt bé eixa generositat. Molt.
No pots descontextualitzar un comentari d'una llarga entrevista com fas.En què va dir que Fabra era brillant? rellegix-la i vulgues manipular opinions (no vull dir-te mentider)
El BLOC és l'únic partit que jo conega en el que, quan es perd un dels seus millors valors, hi ha personatges com tu que fan este tipus de comentaris. Vergonyós.
I torne a repetir-te , per si no ho has entés, que no puc compartir la decisió de Toni.Però té tot el dret.Pense que se li poden demanar poques coses més per este partit.
A tu i als que pensen com tu, jo us demane respecte.Almenys ara respecteu-lo que ja l'heu matxacat prou.

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

Unió Valenciana (sí, UV) va traure un diputat al 1986 amb un 5'15% (en aquell moment el PP tenia un 27%, la meitat del que té ara, "quién te ha visto y quién te ve").

Be, al 1989 duplicà els vots a la província de València fins els 137.000 (11,55%) i dos diputats. El PP baixà fins el 24%.

O siga, UV va ser capaç de duplicar vots i percentatges en 4 anys acosta del PP (un partit majoritari, encara que en hores baixes).

O siga, perquè el Bloc no pot duplicar votants a costa del PSOE i EU (ambdós en hores baixes)? Anem a ser "entreguistas" que dien els castellans?

Podem o no podem? si la resposta és no, pleguem. Si és sí: a per ells, amb sensatesa, però al coll, a fer-los mal. Ja estic esperant una declaració del Bloc dient lo mal que ho ha fet el govern espanyol en el tema de les ajudes als llauradors.