18.2.07

PRESENTACIÓ DEL COMPROMÍS

Ahir dia 17, sobre les 11 del matí d’un dissabte de temperatures primaverals, van començar a arribar persones a la Universitat Politècnica de València, per tal d’assistir a l’acte de presentació del Compromís pel País Valencià, la coalició que formen EU, el BLOC, els Verds del P.V., els Verds-Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana, per presentar-se a les eleccions autonòmiques pròximes.

L’escenari va se el Paranimf d’esta Universitat i l’acte va estar magistralment conduït pels periodistes Clara Esteve i Artur Balaguer
Donava alegria vore a les quasi 600 persones que abarrotaven la sala i que estaven animades, molt animades, per la perspectiva del canvi polític que es pot donar al País Valencià a partir del mes de maig d’enguany. I a eixe canvi contribuirà, de manera decisiva, la coalició que ahir celebrava la seua posada de llarg davant de la societat valenciana.
Efectivament, una vintena de representants de la societat civil van desfilar per l’escenari donant el seu suport al Compromís, entre ells Escola Valenciana, la Intersindical, CCOO, UGT, La Unió de Llauradors i Ramaders, Valencians pel Canvi, Xúquer Viu, Lambda, ca Revolta, Acció Ecologista-Agró, el Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor, la Societat Coral El Micalet... També personalitats, a títol individual, com ara Joan Francesc Mira, Enrique Cerdán Tato o Alfons Cervera, s’hi van voler adherir i van dirigir la paraula als assistents. Tos ells ocupaven la fila zero del Paranimf, i a l’altre costat van seure els candidats i candidates de la coalició.
La música va estar a càrrec del cantautor Rafa Xambó, acompanyat de La Fusteria, i es van projectar uns curtmetratges del projecte ‘Ja en tenim prou’.
Va ser un acte bonic i emotiu. La gent anava caldejant-se i els aplaudiments creixien per moments. Tot el que s’hi va dir, va estar traduït al llenguatge dels signes per dos joves.
Al final, els representants dels cinc partits coaligats van prendre la paraula. En les seues intervencions, tant el candidat autonòmic del BLOC, Enric Morera, com la candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, van agrair a la societat civil el suport a la iniciativa i van destacar la transcendència de la coalició per rellevar el Partit Popular de les institucions. Els dirigents de Compromís van voler deixar clar el missatge que “una altra forma de fer política és possible, més igualitària, més respectuosa amb el medi ambient, la llengua i la cultura, més honesta; en definitiva: un altre País Valencià és possible”.
L’acte d’ahir constitueix el tret d’eixida de la campanya electoral de Compromís pel País Valencià, amb la qual pretenem explicar a tots els valencians i totes les valencianes les propostes que portarem a les Corts Valencianes. Al PP li queden menys de cent dies d’estar en el govern.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una gran posada en escena, un magnífic tret d'eixida i un encert total. Enhorabona, Pepa.

Ara si que va de bo!