14.3.09

OBRINT ESPAIS DE COMUNICACIÓ


Els companys i les companyes de l'Horta Sud han tret al carrer el seu InfoBLOC, d'abast comarcal. Abans del Congrés em van demanar un article. A continuació reproduesc el que vaig escriure i van públicar. La meua enhorabona a l'equip del BLOC de l'Horta Sud.

Des que el BLOC va començar a fer, de manera organitzada i conscient, “política des de baix cap a dalt”, hem aprés moltes coses a través de mitjans ben diversos: sopars de dinamització, enquestes a la militància, reunions amb votants, la Conferència Nacional de juny etc. Hem aprés, per exemple, que estar presents al carrer, al costat de la nostra gent, coneixent i preocupant-nos pels seus problemes quotidians, no és només una obligació, sinó la millor manera perquè ens coneguen. Se’ns ha recordat també, que el nostre creixement només serà possible si som capaços de cohesionar, d’il·lusionar i d’armar ideològicament la gent que ja tenim, aquella que elecció rere elecció ha confiat en el BLOC, i que ens ha d’ajudar a aconseguir nous votants. I, a més de tot això, hem pogut constatar un fet que ja coneixíem: que la nostra política comunicativa no pot dependre –o no pot fer-ho en exclusiva– dels mitjans de comunicació tradicionals.
Hem dit moltes vegades que el BLOC té pocs amics en els grans grups mediàtics, ens hem queixat –com ho faria qualsevol demòcrata– de la barroera manipulació que Canal 9 fa de la política valenciana i hem lamentat que, en general, les nostres propostes troben un ressò insuficient en els mitjans. Però els problemes no es resolen només detectant-los i lamentant-nos-en, sinó actuant, i crec que les companyes i companys del BLOC de l’Horta Sud han encertat en la recepta: editar aquest InfoBLOC, distribuir-lo massivament, fer-lo arribar a les veïnes i veïns dels pobles i ciutats de la comarca i contribuir, així, a què la gent conega millor, de primera mà, sense interferència d’altres, el projecte polític que el nostre partit té per a l’Horta Sud i per al conjunt del País Valencià.
D’ací a poques setmanes el BLOC celebrarà el seu V Congrés Nacional, i aquesta és una magnífica ocasió per fer balanç de tot allò que hem fet durant aquests anys, per avaluar les nostres fortaleses i febleses i per encarar, en les millors condicions, els reptes que tenim plantejats a nivell nacional, comarcal i local. Uns reptes entre els quals té un pes determinant la busca d’eixides a la gravíssima crisi d’abast mundial que, a casa nostra, està tenint els seus perfils més greus. A partir de l’1 de març, les dones i els homes del BLOC haurem de demostrar a la societat valenciana que ens preocupa la situació que està travessant la nostra economia i que estem disposats a treballar per trobar solucions a l’atur, als tancaments de xicotetes empreses, a la crisi agrícola, als expedients de regulació, a la manca de crèdits, a la pèrdua de poder adquisitiu .... A les extenses ponències que debatrem al Congrés hi ha propostes ben clares en aquest sentit, així que ningú no podrà dir que el BLOC no té propostes. En tenim, i moltes, i és responsabilitat nostra fer-les conéixer i, allà on tenim responsabilitats de govern, aplicar-les.
A partir de l’1 de març haurem de parlar de la situació econòmica, però aquesta no serà la nostra única preocupació. És evident que les conseqüències d’aquesta crisi es fan paleses en tots els àmbits, però és cert també que alguns –no cal que diga qui– intentaran convertir-la en l’excusa per no acabar amb els barracons escolars, per no fer els hospitals que calen (el de Torrent, per exemple), per no invertir en cultura, llengua i R+D+I etc. És precisament tot això, eixes coses que ara sembla que han passat a les planes secundàries dels diaris i a les hores de menor audiència en les televisions, el que marca la diferència entre el BLOC i el PP-PSOE i, justament perquè eixe és el nostre tret diferencial, treballarem de valent perquè s’escolte la nostra veu i perquè les nostres propostes puguen arribar a la ciutadania a través d’eines com aquest magnífic InfoBLOC.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Català i el PP van prometre un hospital per a ciutat de Torrent per esta legislatura. A les pròximes eleccions vindran amb el mateix conte. No tenen cap crèdit.

Anònim ha dit...

El Bloc es fa 'blaver'
25.03.09 - ALBERTO PLA

Des de el seu naiximent, concebut per CiU des de Catalunya i darrere el fracas de UPV, la constant del bloc ha segut despreciar els nostres simbols, la Senyera en blau i coroná, el nostre magnific himne, escrit per l'ilustre mestre Serrano i la denominacio d'Antic Regne de Valencia per al nostre poble.

El bloc sempre ha portat per bandera la quatribarrá, com a simbol catalá, no com el d'Arago que es lo que vertaderament ha segut, l'himne el sustituixen per un cant de tabalet i dolçaina, que com a peça musical del folcklore valenciá esta be, pero com a himne no li aplega a la sola de la sabata de la gran composicio musical que es el del mestre Serrano.

Deixarem a banda si uns preferixen ofrenar glories a Espanya o simplement cantar baix dels plecs de la nostra Senyera. I sobre la denominacio del nostre territori obliden, conscientment, la grandea del poble valenciá, que ha segut regne des de els temps dels araps, desprecien el nostre Estatut i li diuen pais Valenciá, clar, com a part del paissos catalans.

No oblidarem que en Gandia, ha segut el bloc qui ya fa anys ha prohibit qu'el 9 d'Octubre es traga la nostra Senyera al carrer i es cante l'himne de Valencia per a celebrar la reconquista del nostre Regne, pel rei d'Arago Jaume I. Per supost, al sr. Orengo les presions de Moya no li van costar molt d'obedir, es més, enguany que no tenia per qué haver-ho complit tambe ho ha fet, pel seu gust, puix ya sabem Orengo de quin peuet coixeja.

I apleguem al tema llingüistic. El bloc asumix lo que dicte la avll. Clar home, faltaria més, una academia pactá entre Zaplana i Pujol per a fer convergir la llengua valenciana en la catalana a canvi del respal de CiU al PP d'Aznar. Ara resulta que lo bo per al bloc era lo que decidiren Zaplana i Aznar. Ya s'els vea el plumeret ad estos "progresistes" pactant en tants pobles en el PP. ¿Per qué no asumixen les Normes del Puig que son autentiques valencianes, aprovaes per les Corts Valencianes durant el govern d'UCD i en les quals es redactá el primer Estatut d'Autonomia Valenciá? Al bloc lo que li va es la Convergencia i Unio en lo catala.

Ara el bloc s'ha donat conter que lo que ells predicaven no aplegava al poble valenciá, que te molt clar quins son els seus simbols i la seua denominacio i tot lo que ol a catala, crea un cert rebuig i s'abracen a la Senyera Valenciana i al nostre himne com a ultim recurs, i tapant-se el nas, perque no ho fan per amor a lo nostre, simplement per supervivencia de partit i de bujaca.

Mos tornaran a dir qu'ells son el valencianisme, pero aixina com antes mos entrava la risa al sentir-los dir aixo i portar en la ma una quatribarrada, cantar la muixeranga i proclamar els paissos catalans, ara ho faran en els nostres simbols per a enganyar al poble perque ells continuen pensant en lo mateix, la Convergencia i Unio total en Catalunya. Ho vorem en les eleccion europees molt claret.

No oblidarem mai que per al bloc ser valencians, es la seua manera de ser catalans no es podia explicar millor lo que son, en una sola frase, dita pel penos personaje Joan Fuster.

Puix be senyors del bloc, si eixe es el vostre nacionalisme valencia, es dir deixar de ser espanyols per a pasar a ser catalans, mosatros preferirem ser un braç d'Espanya ans qu'el cul de Catalunya. No mos enganyareu.

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090325/safor/bloc-blaver-20090325.html