16.11.08

IMMA SEGUÍ

El divendres 14 de novembre, l’Associació Centelles Riusech d’Oliva, que es preocupa del patrimoni històric de la nostra població i de la seua recuperació, però sobretot d’allò que es relaciona amb l’antic Palau dels Comtes de Centelles, va concedir la Distinció Honorífica d’enguany, en la seua XIII edició, a Imma Seguí. Ho va fer en un acte públic, precedit d’un concert de l’Orquestra Clàssica d’Oliva, per cert, d’una qualitat extraordinària.
Quan el Secretari de l’Associació, Paco Mestre, va començar a enumerar els mèrits que havien considerat per concedir-li la Distinció, crec que tots els presents, que desbordàvem el local, vam fer consciència de la quantitat i la qualitat del treball realitzat durant tots estos anys per Imma Seguí, al front de la Regidoria de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Oliva.
Efectivament, Imma, regidora del BLOC durant 18 anys -dels quals he pogut compartir de prop la majoria d’ells en el mateix grup municipal-, va ostentar durant 9 anys i fins el juny del 2007, la regidoria de Patrimoni Històric. I com diu ella, va anar fent: cal assenyalar com a actuacions més rellevants l’adquisició per al municipi de cinc cases del conjunt de l’antic Enginy del Sucre, -exemple singular d’arquitectura gòtica industrial-, la recuperació del forn romà, de l’aula de gramàtica maiansiana, l’adquisició d’immobles al recinte del Palau del Centelles i l’adequació d’una de les torres, la rehabilitació de la Cripta de L’Església de Santa Maria, el Museu Arqueològic amb la recuperació de les columnes del Palau, el Museu de la vida quotidiana del XVIII a la casa de Gregori Maians, subseu del MUVIM, l’adequació de places urbanes del centre històric, i a més, l’adquisició per part de l’Ajuntament del conjunt de cases senyorials del XV al XIX, del Carrer de Tamarit i la seua rehabilitació com a Museu Etnològic i seu de la Biblioteca Central, entre altres.
Probablement, per la meua proximitat a Imma i pel treball conjunt durant tants anys, dec ser una de les persones que més coneixen la seua manera de treballar. Vos puc dir que és incansable quan li apassiona allò que duu entre mans, que durant tots estos anys l’he vista moure’s i remoure cel i terra per aconseguir el finançament necessari per portar endavant tots estos projectes, que té una aguda visió política, nacionalista valenciana de pedra picada, en definitiva, la meua valoració personal i política de l’amiga Imma Seguí, és molt alta. Tant com l’estima que li tinc. Enhorabona Imma pel premi, i gràcies per tot.
Molt, s’ha fet molt durant estos anys. El BLOC ha fet i fa molta faena al nostre Ajuntament per tal de beneficiar els nostres veïns i veïnes. Però com comentava amb Paco Devesa eixa mateixa nit, només per tot el que s’ha fet en Patrimoni, per tot el que s’ha recuperat, només pel que ha guanyat Oliva en espais útils i usats i visitats pels d’ací i pels que arriben de fora, ja haguera pagat la pena el pas del BLOC per l’Ajuntament d’Oliva.

7 comentaris:

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

Enhorabona a Imma s'ho mereix, son molts anys actuant i de vegades aguantant la hipocresia del PP i el PSOE en estes coses. Encara recorde quan el PSOE va deixar tombar en nocturnitat i alevosia la casa d'enfront de la parada d'autobus. Quina desgracia.

Ella ha estat sempre ha hi com una formigueta anant fent, i amb el temps s'ha demostrat que es el que tocava fer. Ara els olivans estan orgullosos de vore els museus i la torre recuperada per al poble, entre altres coses. Encar aque per mi la millor conquesta ha segut la recuperació de les cases del carrer tamarit o el projecte de perimetre del palau dels centelles.

Si imma espere que el teu llegat perdure i encar més espere que seguisquen el cami marcat.

Anònim ha dit...

Imma, valenta, endavant!
A Oliva hi ha molt per recuperar. No s'ho acabareu. Posar en valor les coses que la gent troba com a correntes o susceptibles de desaparèixer ha estat una tasca heròica, i Imma no s'ho ha deixat de la mà.
Per tot i més, gràcies.
Emili Selfa

XAVI ha dit...

Enhorabona, Imma!!
Molts besos des de la Ribera!!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a Imma per la merescuda distinció als molts anys de treball dedicats a la recuperació del patrimoni del seu poble. Imma pot estar ben satisfeta per haver dedicat tantes hores de faena a millorar Oliva.

Helena Malonda ha dit...

Cada volta que passege per la Vila i el Raval d'Oliva, pense això mateix: pense com el treball constant de persones com Imma i Paco ens han conservat les pedres i part de l'Oliva dels nostres avis.

Malauradament sembla que la gent d'Oliva, i els valencians en general, vivim d'esquenes als nostres nuclis històrics, a les nostres muntanyes i patrimoni natural... Però això no és excusa: el repte d'una societat moderna és saber-se preservar allò que la diferencia, li dóna valor i la defineix. Això les fa distintes i veritablement úniques.

Anònim ha dit...

Enhorabona a Imma pel seu treball i al poble per confiar en ella. enhorabona tot els nacionalistes de Oliva que li ha ofertat casa pública. tot el que es conserva no es pert i permet gaudir els nostres fills el que nosaltres hem gaudit. El que volem cal conservar-ho. Com dic jo, ara, al mitg dels pobles no milloren arquitectònicament que el que van fer els nostres avantpassats

Anònim ha dit...

No ve a conter però voldria que quedés reflexat el que acabe de llegir a la pàgina do Bloque. Unión fenosa i innovació i indústria gallega va a soterrar 43 línies d'alta tensió. Fer com fan... en aquest cas seria bo