26.5.08

PREMI ABRIL

Ara fa huit anys que el BLOC de La Safor-Valldigna va instaurar el Premi Abril, a l’acció cívica valenciana, i cada any s’atorga a una persona, entitat o col·lectiu de la nostra comarca que s’haja caracteritzat per la defensa de la nostra terra, la nostra cultura, llegua i tradicions des de qualsevol vessant.

Molt diferents han sigut els guardonats al llarg d’estos anys. Des del Pare Vicent Faus al CEIC Alfons el Vell, passant per l’Associació de Malalts d’Alzheimer, Joan Climent, el Col·lectiu de Mestres de La Safor, la Plataforma pels Pobles de La Safor o la Plataforma cívica Carretera No!, d’Oliva.
Enguany, l’Executiva Comarcal del BLOC, ha decidit atorgar el VIII Premi Abril al Col·lectiu Obertament, que es composa de persones creatives afectades per una malaltia mental greu, que utilitza diferents manifestacions artístiques com a forma d’expressió, comunicació i acció social.
Opine que premiar Obertament ha estat tot un encert. Ja vaig tindre l’oportunitat de felicitar-los efusivament en la meua intervenció en l’acte d’entrega del premi, celebrat el divendres passat a la Casa de la Marquesa de Gandia, en un saló ple de gent del BLOC, d’amigues i amics d’Obertament, de la gent del propi col·lectiu i públic en general. Ens acompanyaven l’alcaldessa de Palma, els alcaldes d’Almoines, Potries i Xeresa i regidors i regidores de quasi tots els pobles de la comarca. A l’acte, molt emotiu, les persones d’Obertament ens van mostrar tot el seu art: hi van haver cançons, poesia, piano, i vam poder vore el llibre i les dues agendes que ja tenen al carrer sobre els pobles i racons de la comarca. Ens ofereixen un producte molt digne, culturalment parlant, i molt arrelat al nostre territori.
Però premiar Obertament, es premiar també les persones que aposten per l’associacionisme, per la col·laboració i per la reivindicació. I este és el model de societat que volem: una societat de persones lliures i iguals, que tinguen els mateixos drets i deures independentment del seu sexe, del seu origen geogràfic, de la seua religió o de les seues capacitats físiques, psíquiques o sensorials; de dones i d’homes crítics, que treballen per superar qualsevol mena de barrera, d’injustícia o de discriminació.
Crec sincerament que el nostre partit s’enforteix, es cohesiona i es fa més útil cada vegada que organitza un acte com este.

2 comentaris:

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

jo el sdonaria un premi als peixcadors de la Safor, per el seu esforç i resistència a les difilcutats, per mantindre viu un ofici amb el que els valencians em descobert la fideuà o l'arros a banda.... per citar dos exemples populars.

Anònim ha dit...

Enohorabona al Col·lectiu. Ens ho vam passar molt bé. La vesprada va ser tendra i reivindicativa, cosa que ens ha de alegrar a tots per la necesitat de mantindre les consciències vives i despertes.. ningú no ha d'aconseguir adormir els col·lectius ni de fer-los seguidistes i domesticats....
això és el que pretenen amb el col·lectiu de mestres i un dels seus protagonistes senyera? Recolçem prompte tots, no només amb signatures, un dels altres col·lectius que tant fa per la llengua, el coneiximent, la crítica i la consciencia del país valencià i de les presones que ací vivim... eixe col·lectiu també ha estat premiat per nosaltres... AVANT