4.5.08

ARRELAR I CRÉIXER

El 14 de juny d’enguany, el BLOC celebrarà una Conferència Nacional, al Palau de Congressos de València, sota el lema “Estratègia 2011: arrelar i créixer”. La Conferència Nacional és un esdeveniment arreplegat als Estatuts del BLOC, i es convoca per tractar temes sectorials o programàtics, i en cap cas pot canviar la línia política aprovada als Congressos del nostre partit.

Eixe dissabte, dedicarem tot el matí a discutir i analitzar les conclusions que haurem extret de les reunions de tots el nostres col·lectius locals, que debatran sobre tres eixos estratègics: organització i funcionament intern, comunicació política i imatge pública i discurs i posicionament estratègic. També parlarem de bones pràctiques polítiques, i ho farem a través de l’experiència exitosa de tres municipis de distinta grandària: xicotets, mitjans i grans. Per la vesprada, en una taula rodona amb representants d’alt nivell del partits nacionalistes de l’estat, amb representació al parlament espanyol, parlarem de “Nacionalismes i bipartidisme a l’Estat Espanyol”, un tema que preocupa, i molt, als distints partits nacionalistes, després de l’alt grau de bipartidisme que s’ha produït en les passades eleccions generals. Tots hem de resituar les nostres estratègies i el BLOC farà d’amfitrió d’esta primera posada en comú.
Davant de la Conferència Nacional tenim una oportunitat immillorable per fer un salt qualitatiu en la permanent reflexió col·lectiva que ens ha de dur a optimitzar les eines que tenim al nostre abast per defensar el nostre projecte polític. Una profunda reflexió i un ric intercanvi d'experiències personals i col·lectives que hauran de servir per orientar encertadament el projecte polític del BLOC.
En els darrers anys, el BLOC ha posat en marxa una nova cultura organitzativa, expressada amb el concepte de “Política des de baix cap dalt”, amb la qual hem tractat d'establir un diàleg fluid amb la societat i molt especialment amb les nostres bases socials, les del valencianisme progressista. Mitjançant iniciatives com ara els Sopars de Dinamització, les reunions amb l'electorat, la realització d'enquestes internes o les auditories de funcionament dels col·lectius locals, hem obtingut una valuosa informació que no només esdevé una potent i nítida radiografia del BLOC, sinó que ha estat, al mateix temps, una dinàmica molt profitosa per al disseny de la nostra proposta política. Una experiència amb la participació de la militància, els simpatitzants i l'electorat que cal potenciar encara amb més força per tal d'aprofitar les oportunitats i salvar els riscos que es deriven dels nostres punts forts i d'aquells més febles que s’hi han detectat.
Espere que la Conferència Nacional servisca per aconseguir nous i exitosos objectius, i això només serà possible amb la participació de tots i totes, militants i simpatitzants del BLOC.