20.1.08

NOVA ETAPA

Hui s’ha aclarit la incògnita de a quina llista electoral donarà suport Izquierda Unida, si als oficialistes de la direcció d’EUPV comandada per Gloria Marcos, o a la dels crítics d’Iniciativa del Poble Valencià , socis electorals del BLOC i de Els Verds-EE. Finalment, el PCE s’ha imposat a les tesis de Llamazares, i EUPV i IU aniran de la maneta a les eleccions del 9 de març.

Este fet també aclareix, i molt, les coses per al BLOC, tot i que nosaltres estàvem preparats per a qualsevol de les dues decisions. Esta setmana es formalitzarà la coalició anomenada BLOC-INICIATIVA-VERDS, que estarà encapçalada a la circumscripció de València per Isaura Navarro, actual diputada al Congrés, i per M. Josep Ortega, regidora i portaveu del BLOC a Carlet; una persona del BLOC serà candidat o candidata a les circumscripcions d’Alacant i de Castelló.
Per tant, està serà l’única candidatura electoral estrictament valenciana, sense cap dependència de Madrid, i que unirà el valencianisme, el progressisme i l’ecologisme, per tal d’oferir als valencians i les valencianes una opció pròpia, a la que puguen donar suport tots aquells que estan farts del bipartidisme PP-PSOE, tots aquells que pensen és necessària una veu valenciana i valencianista al Congrés dels Diputats, tots aquells que fins ara han trobat a faltar una força política que només pense en els interessos d’esta terra nostra, el País Valencià, i els faça visibles davant la resta de l’Estat.
El tipus de polítiques que portarem a cap, ja tenen el seu reflex en l’actual Grup Parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes. L’actual majoria del grup, conformada per dos diputats del BLOC i dos diputades d’Iniciativa, junt als centenars de regidors i regidores que treballen al municipis, és l’exemple de les moltes coses que podem fer pels valencians i les valencianes des de les institucions.
I sobretot, ara iniciem un camí de suma, de diàleg, de participació, que ens ha de portar a construir un espai polític propi i potent, que en la vessant nacional està igual de lluny del nacionalisme espanyol del PP i del PSOE, però que en l’aspecte social i econòmic fa polítiques de progrés, i entén el respecte al medi ambient com una de les eines per aconseguir un progrés sostenible. Comença una nova etapa en el panorama polític valencià.
Ens espera una pre-campanya i una campanya electoral dura i intensa. Hem de fer, tots, la faena necessària per tal de fer arribar a la ciutadania les nostres propostes polítiques.
Cavallers i senyores, estem en campanya electoral!. Fem que ho noten tots els valencians i totes les valencianes.

12 comentaris:

Xavier López ha dit...

Hola Pepa:

En primer lloc, no puc deixar de mostrar-te el meu desànim i la meua preocupació per com s´han dut les coses, tant cara als mitjans de comunicació com internament en les negociacions amb "els sectors crítics d´EUPV". Crec que no hem actuat netament. I així t´ho expresse.

D´altra banda em sobta que utilitzes ara el teu blog per a dir-nos a tots que la nostra serà la única candidatura netament valenciana. A mi, vaja, no m´importava anar amb EUPV, ni amb IU. De fet, el pacte amb ells hauria estat un desfogament econòmic per a les arques del Bloc, diguem-ho clarament. Ara bé, el que no pot ser ara és que ens desdiguem i actuem de manera incoherent. Si ara que som BLOC-IPV-VERDS som els "netament valencians", si haguérem anat com a BLOC-EUPV-VERDS, no ho seríem?

D´altra banda. Respecte al pacte acordat. Ho acabe de dir, el número u per València s´entén que es cedisca (o almenys, jo sí ho entenc) per dos motius bàsics: econòmic i de rellevància en quant a la gestió d´Isaura. Donat que ara anem amb dos partits que en el millor dels casos aportaran vora 200 militants, i no crec que massa diners... el BLOC no se replanteja els termes del pacte? Crec que podem ser generosos igualment fent que Isaura (a la qual jo sempre he defensat i m´agrada com a imatge i políticament, però no és eixe el tema) fora la número dos?

No sé, crec els esdeveniments ens han superat (no parlaré de la renuncia dels dos candidats nacionalistes d´Alacant i Castelló perquè tu ho has fet de refiló) i per tant caldrà redefinir-se, sense por, abans d´eleccions.
Tot i així m´agradarà llegir el teu parer. Necessite (crec que tots els militants) explicacions públiques des de l´Executiva, i crec que tu com a Secretària d´Organització eres la persona idònia per a donar-les, aquí si et plau, en els òrgans democràtics interns, segur.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Jo a la Isaura no la pense votar. Jo vull votar algú del BLOC.

El ha dit...

És un bon dia per al començament de l'unió del valencianisme que sempre ha estat dividit.
Per fi s'ha arribat a la situació que molts esperavem!

Anònim ha dit...

Hola Pepa.
Diumenge de matinada, van asaltar la seu del Bloc a Benicàssim, i van intentar botar-li foc. Pots imaginar-te l'estat d'ànim per ací dalt, donat que no es la primera volta, encara que si la mes greu.
Pense que amb independència de la divergència d'opinions que hem tingut esta comarca amb la direcció del partit, divergència que per altra banda hem plantejat sempre de manera democràtica i honesta, en estos casos tots som Bloc, i com a tal hem d'actuar. Es per aixó que us agrairiem, que fereu alguna nota de premsa o manifest, tant a nivell personal com des de l'executiva.

Gracies i Salutacions

Joan Antoni Ginés.
Secretari Comarcal Plana Alta l'Alcalaten

Anònim ha dit...

Deuríem fer un poc d’autocrítica pel fet de com hem portat les negociacions, les darreres i les de compromís. L'aposta era atrevida i fins ara ens ha anat prou be. Però ens hem basat molt en la sort i això du massa riscos. Crec que és l'hora de vetllar per casa nostra i despreocupar-nos de la casa dels demés. IU ó EU ó PC, és un cadàver polític i no hem de permetre que ens afecte el més mínim. En primer lloc hem de creu-nos la tercera força al País, i això feu-lo extens als ciutadans. La desfeta de l’Esquerra Unida era cosa del temps com s’ha vist. Ni ens hem d’alegrar ni ens hem de lamentar, sols hem de continuar treballant pel nostre compte, que ja és prou, i això sí, mirant de reüll els esdeveniments de totes les vessants polítiques del País. Ara ja està decidit (per a mi el millor que haguera pogut passar, tot i que la decisió no ha sigut nostra), hem de fer l’esforç i donar tot el suport als nostres candidats i deixar de costat tot tipus de comentaris, que l’únic que fan es alimentar l’incertesa dels nostres votants inclòs dels nostres militants.

Força treball i més seny.

Anònim ha dit...

I el dissabte que ve tornem a quedar per revocar la proposta de pacte amb EU i tornem a sotmetre a votació el que ja teníem aprovat amb IdPV i EV-EE? I ara els arguments de "que IU posarà els diners i tindrem màiling" que es van sentir dissabte on queden? Què és "ser intel·ligents" ara?
Sabrem si tenim un Pla C o, com que som tan valencians, ho confiem de nou tot al 'pensat i fet'?

Això sí, aclarim-nos ràpidament, que, a pesar de tot, ens hem de posar a treballar ja totes i tots!

Salut!

Anònim ha dit...

Tinc una festa i he d'anar ben pita.
Tinc un vestit taronja molt bonic però ja d'entrada el descarte. Eixe no.
Vaig a comprar-ne un altre. Un roig. Algunes amigues m'aconsellen que el taronja és més apropiat per a la festa , però no, em compre el roig. Se m'adapta millor al que jo vull aconseguir en eixa festa: que em mire més gent que amb el taronja.
Bé, les amigues que preferien el taronja em diuen que d'acord, que el roig es pot acceptar. Estic fantàstica de la muerte amb el meu vestit roig.
Però en veig un a quadres. Eixe, eixe és el que jo necessite, seré la reina del mambo!!! Les amigues del taronja em diuien que és horrible, que no em pega gens,que la tela és fluixeta i es pot esgarrar, que no és de l'estil de la gent del nostre grup, però...jo, el de quadres. És que tinc unes amigues que no entenen ni una paraula de moda.
El dia abans de la festa m' emprove el vestit i... s'esgarra. La tela és tan roïna que no ha aguantat ni una prova. Mera meua, quin ridícul, tenien raó les meues amigues. Però , ah, no, ni pensar-ho!!!. No notaran el disgust que tinc, no reconeixeré ni per un moment que em vaig equivocar, que la tela era roïna i que tenien raó en allò de l'estil. Només faltaria, eixes de mi no se'n riuen!!!
El roig. Però, us havieu cregut que m'agradava més el de quadres? Noooo. El roig. El millor es el roig i eixe és el que em posaré (si no passa res i al final he d'acabar amb el taronja com volien les meues amigues ...)
Això és intel.ligència i criteri.

Anònim ha dit...

Habeu pensat bé qui farà la campanya per la "Isaura"? Jo no. Qui actuará amb coherència? Mai me l'ha cregut.Anem a fer números per a veure si val la pena tant d'esforç...

Valencianiste ha dit...

es que no votes a ISAURA, votes al projecte del Bloc. Ella potser tindra el esco però nosaltres tindrem el haver contribuit clarament a alçar el cap i a posarmos com a opció politica a tindre en compte per al futur. Fins ara no compten una merda en les eleccions estatals ara al menys hi ha una remota posibilitat d'avançar, som la força que més aporta en estes eleccions i ho hem de demostrar amb força. SOls aixi anem preparant també un cami per al 2011 consolidar una opció valenciana a les corts del nostre país.

Anònim ha dit...

Domingo, que jo sapia el projecte del Bloc no anava per que Isaura fora la diputada a qualsevol preu. Crec que la millor preparació per a les autonómiques és que es deixen de monaes i s'afilien directament al Bloc,amb els seus recursos económics i humans. Prou ja de tanta tonteria!!!

Anònim ha dit...

M'ha agradat això dels vestits xD

Al final cóm quedava la cosa? El roig o el requadrat per esgarrat que estiga? S'ha aclarit això?

El taronja sembla que no, que eixes amigues ja es veu que sembla que són molt roïnes i envejoses...

Anònim ha dit...

L'anterior té raó.
Calen 100 afiliats per constituir un corrent intern. Sincerament, crec que tots els d'IPV no en són prou. A més, crec que a tots ens interessa que creixca el BLOC, no fomentar la creació d'un competidor (cria cuervos...).