16.9.07

NOSALTRES, TREBALL

Este cap de setmana, el Consell Nacional d’EU ha decidit expulsar de l’organització a dues diputades autonòmiques, Mònica Oltra, Síndica del Grup Parlamentari de Compromís, i Mireia Mollà.
Normalment, no opinaria sobre una decisió orgànica d’un altre partit polític, però esta d’EU ens pot afectar molt ja que compartim Grup Parlamentari. No ens agradaria que la lluita interna d’EU i l’espiral d’autodestrucció en la qual ha entrat, afectara el treball del Grup a les Corts, que principalment es deu als valencians i valencianes que van dipositar la seua confiança en la candidatura del Compromís el passat 27 de maig.
Per això, li demanem a Glòria Marcos i a la direcció d’EU, sensatesa. No poden entrar en una dinàmica d’enfrontament continu al si del Grup Parlamentari, impedint que els ciutadans i les ciutadanes visualitzen el nostre treball polític per identificar-nos amb el conflicte. El conflicte és d’EU, no del BLOC. I el Grup Compromís a les Corts Valencianes no és una extensió d’EU.
S’haurà, per tant, de fer un esforç per tal que la convivència siga possible dins del mateix Grup Parlamentari, perquè del contrari només se’n poder derivar decisions greus, desagradables i no convenients. Es fa imprescindible un bon reglament de funcionament intern del Grup que possibilite la coexistència pacífica dins de Compromís i el treball que s’ha de fer.
El mateix matí del dissabte, mentre EU prenia acords tan conflictius com el de l’expulsió de dues diputades, el BLOC reunia al seu Consell de Coordinació Política. El CCP, que aplega als secretaris/es comarcals i part de la direcció, és el vertader nus del qual parteix la nostra organització en xarxa.
Allí vam acordar el pla de treball de tota la pre-campanya electoral de les Generals, on voldríem concórrer amb un acord amb tots aquells que estiguen disposats a sumar esforços, perquè creuen necessària a Madrid una veu valenciana i valencianista, progressista i ecologista, que realment faça visible el País Valencià i les seues necessitats, a les Corts Generals.
Estem fent molta faena i en tenim molta per endavant. Tot el BLOC està actiu per tal de treure el millor resultat possible a les eleccions del mes de març.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'enllaç al web del grup parlamentari no funciona. Està ja en funcionament?

Pepa Chesa ha dit...

Ho he comprovat i si que funciona. La web està en funcionament , i és corts.bloc.ws

Anònim ha dit...

Pepa, sent d'acord amb que el Grup Parlamentari no es cap prolongació d'EUPV, tindrem que posar-se d'acord on rau la seua matriu, o ha nascut per generació espontània?. Al meu parer la capacitat per animar i decidir políticament sobre les tasques del Grup Parlamentari és troba a la Comissió Política de Compromís, a la que no voleu anar amagant-vos darrere de que mentres que EUPV no resolga els seus problemes no hi ha cas. Dons bé, EUPV ha desautoritatzat tot i separant orgànicament a les dues diputades de la organització, sembla que no hi han entrebans perquè la Comissió Política es torne a reunir i fer balanç de tot. Tal vegada es tracta de apagar la llum ja a l'experiencia de Compromís i tardar 20 anys més a reditar amb actors nous? Doneu ja per finiquitada tota possibilitat de resoldre el problema?