6.7.07

UN ANY DE L'ACCIDENT DEL METRO

El passat dimarts dia 3 de juliol va fer un any del terrible accident de la Línia 1 del Metro de València, i entre d’altres actes, l’Associació de Víctimes va convocar una concentració, a l’entrada de l’Estació del C/ Jesús, a la una del migdia, l’hora en que es va produir l’accident de l’any passat.
Els vaig acompanyar junt a d’altres companys i companyes del BLOC, PSOE, EU i de diversos sindicats, tots ells representats pels seus màxims dirigents. Es van posar rams de flors a la boca del metro, es sentien plors dels familiars i després vam guardar 5 minuts de silenci, impressionats i commoguts. Per totes bandes samarretes i enganxines : 43 morts + 47 ferits = 0 responsabilitats.
No hi havia cap representant públic del Partit Popular ni del govern de l’Ajuntament de València o de la Generalitat. Ells es van fer els seus propis actes, sense comptar amb les víctimes i els seus familiars. La vespra, el dia 2, l’alcaldessa de València Rita Barberà, i el vice-president Rambla, van inaugurar un monòlit en record de les víctimes –monòlit de la mort, li diuen els familiars- i van haver d’escoltar imprecacions i xiulits. Això si, acompanyats per l’Arquebisbe Garcia-Gasco, el mateix que volia cobrar-los 300 euros a l’Associació per celebrar una missa a la Catedral. Ells sols, els del PP. Com el mateix dia 3, en la convocatòria de 5 minuts de silenci a les portes de les Institucions; ells tots sols. Els demés estàvem a l’entrada del Metro de Jesús, amb les víctimes i els seus familiars.
Per cert, tampoc va estar en eixe acte Canal 9, però si en els del PP.
Res d’açò m’estranya ja a estes altures. No pot estranyar-nos si reparem en el fet que, passat un any, el President de la Generalitat encara no s’ha reunit oficial i públicament amb l’Associació de Víctimes. Com tampoc m’estranya que la Comissió Parlamentària més curta de la història, que va “investigar” l’accident acabara donant-li la culpa al xofer i no s’assumira cap responsabilitat política per les deficiències en seguretat existents el la Línia. ¿Com pot el govern del PP tindre culpa de res si són els millors i els ha votat tanta gent el passat 27 de maig?. Hi ha coses, però, que no les disculpen els resultats de les urnes.
43 morts + 47 ferits.= 0 responsabilitats. Les víctimes i els seus familiars continuen esperant, desesperats.