11.9.08

IMMIGRANTS

Pràcticament cada dia, les costes meridionals de l’estat espanyol són escenari d’una autèntica catàstrofe humanitària com a conseqüència de les desenes d’accidents i de morts provocades pels trajectes en cayuco de centenars de persones que busquen, a casa nostra, millors condicions de vida. El drama és conseqüència de l’actuació de màfies que, jugant amb les expectatives i il·lusions de les persones, les fan pagar enormes summes de diners per intentar arribar a Europa de manera il·legal, per la nit i en unes embarcacions que es converteixen, en la majoria de les ocasions, en un parany mortal.

Crec que la política d’immigració ha de ser tractada amb una premissa: estem parlant de persones, dones i homes les condicions de vida de les quals són tan dolentes que estan disposades pràcticament a qualsevol cosa per trobar un futur millor. Per damunt de tot, doncs, hem de garantir un tracte digne a aquelles persones que arriben al nostre litoral i combatre amb contundència qualsevol forma d’explotació. Això està per damunt de la “integración en nuestras costumbres” de què parlava l’inefable Moratinos i això ha de substituir d’una vegada per totes termes com “fluxos” o “quotes” o “contingents” aplicats a les persones immigrades.
Quan es tracta de política sobre la immigració, s’hauria de treballar perquè les relacions de l’estat espanyol amb països “emissors” de persones migrades estiguen condicionades a la lluita policial contra les màfies i la seua persecució efectiva. Calen programes complets i ambiciosos d’inversió en serveis socials, de cooperació al desenvolupament i cal que les institucions europees vetllen perquè als països d’on ix la major part dels immigrants es respecten els drets humans, s’assumisca la repatriació i s’acabe amb qualsevol forma de persecució per raons de raça, opció sexual, religió o ideologia política.

2 comentaris:

kale barraka ha dit...

Pepa,

SI Ximo Tur ha declarat que vol “ser alcalde per a governar”, “alcalde o res” o “jo, com Cèsar Borja: o Cèsar o res”;

SI ha manifestat que vol esborrar el projecte d’elaboració d’un PGOU que acabe amb els edificis massa alts;

SI el col·lectiu local del BLOC està en contra de la moció de censura;

Si aquesta es fa per a contraprogramar el Consell Nacional del PSPV;

COM és que Enric Morera ha dit que (cite El País) “la moció de censura és l’única eixida davant del deteriorament de relacions amb els socialistes”.

Vos heu plantejat l’expulsió del partit del troll Ximo Tur o li feu costat en la seua fugida endavant?

Anònim ha dit...

Pepa, el que realment ens interessa els valencias habitants tants segle d'esta terra, és que vinguen però en quedar-se que no es convertixguen en uns nous Jaume I que substituiren els antics governants per dret de conquesta i repoblació. Ara,a diferència de la conquesta castellana i andalusa dels anys seixanta, tenim molts mestres i regidors als ajuntaments per evitar que renunciem nosaltres a los nostre per contentar-los. La renúncia a la terra seua i l'acceptació a la nostra porta implicada l'admissió de la nostra cultura sense renúncia de la seua cultura... I això els valencians de ciutat no ho practiquem.. Vigileu molt d'aprop les escoles concertades... L'única força que tenim és a les escoles