26.3.08

EUSKADI

Ha estat una setmana de vacances, entre Falles i Setmana Santa, i hem aprofitat per fer una escapada de cinc dies al País Basc. Quin país més bonic!. Ens hem estat a Donostia, al bell mig del seu centre històric, i des d’allí hem fet viatges per la costa, inclosa la que està a França, fins a Biarritz; i la de l’altra part , Zarautz, Getaria, per provar l’exquisit “cogote” de lluç fet a la brasa, Lekeitio, fins arribar a Gernika , on ens vam trobar un autobús de valencians, amb gent coneguda: Pep Cortell, del BLOC de Sueca que els feia de guia, Paco Garcia i família, del BLOC de València, Enric Crespo, d’Iniciativa, Pepe i Mar. Vam vore junts la Sala de Juntes i ens vam fotografiar davant del roure vell. També l’Euskadi dels pobles de l’interior, Bergara, Oñati, Idiazabal, Arrasate..., han estat objecte de la nostra atenció. Quin país més verd! Ara, que ja poden: va ploure molt. El clima és el preu que paguen per tindre tanta aigua.

El viatge també ha estat gastronòmic i venim satisfets del peix i del marisc del Cantàbric-Kantauri, de la carn de l’interior, dels pinxos de les Jatetxea de Donostia... I del vi, inclòs el Txacoli. L’últim dia de la nostra estada, es celebrava l’Aberri Eguna, el Dia de la Pàtria Basca, que enguany ha tingut especial rellevància pel moment polític en que es troba l’Estat Espanyol i els possibles pactes que es poden donar entre el PSOE i el PNB.
Hem vingut amb energies renovades. Ara toca posar-se a treballar per tal d’organitzar un bon debat i una bona Conferència Nacional, al si del BLOC, que li done participació als homes i dones del nostre partit, però també a totes aquelles persones de la societat civil valenciana que hi vulguen aportar alguna cosa. El projecte polític del valencianisme progressista , que significa el BLOC, de segur que sabrà articular la manera de rebre el màxim nombre d’aportacions i plasmar-les en la seua realitat política del dia a dia. Tenim l’obligació de cohesionar eixe espai, que a este país nostre vol una política diferent a la que fan PP i PSOE, i que el País Valencià compte.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si que és bonica Euskadi, si. El que més em preocupa ar és eixe intent que veig per part d'alguna gent de voler donar-li un gir ideològic a la nostra organització. De dretes i valencianista...uff, crec que no hi ha espai, i en tot cas a mi no m'interessa.Jo soc valencianista i d'esquerres, com la majoria de militants i simpatitzants del BLOC.
Tingeu trellat, Pepa

Anònim ha dit...

Un petit comentari sobre el nom Euzkadi.
Euzkadi, amb z, només s'utilitzava abans de la pròpia normalització lingüística de l'euskera. I, actualment, només s'empra de forma molt residual.
L'actual denominació, que utilitzen tots, és Euskadi, amb s.
Qui utilitze Euzkadi, amb z, no coneix realment la realitat d'eixe país, només ho fa perquè creu que sona més "autèntic", quan no és el cas.

Pepa Chesa ha dit...

Gràcies per la informació. Ho rectifique ràpidament.