13.5.07

FESTA PER LA TERRA

Ja estem en campanya, i la del BLOC és ben intensa. Picassent, Carlet, Alginet i l’Olleria són alguns dels llocs que he visitat este cap de setmana, fent costat als nostres candidats i candidates locals i explicant les polítiques que el Compromís pel País Valencià vol per al nostre país.

El BLOC farà molts actes a tots els pobles i ciutats durant esta campanya. Ara, l’acte més important, aquell que serà l’acte central de la nostra campanya municipal, el realitzarem el proper dissabte, dia 19, a la ciutat de València, al Parc de Capçalera a partir de les 6 de la vesprada. Serà una FESTA PER LA TERRA on, a més de poder gaudir de les actuacions musicals de Pep Botifarra, Miquel Gil i Al Tall, es donaran cita els nostres candidats i candidates municipals, militants i simpatitzants i moltes persones que volen conéixer de primera mà allò que el BLOC ha de dir davant d’estes eleccions.. Farem una gran festa.
Des de fa setmanes heu vist cartells per tot el País on apareix la paraula POLÍTICA al revés. Què vol dir això? Vol dir, senzillament, que front a eixe model polític del PP basat en la manipulació, en la compra de voluntats, en la crispació, en intentar fer por a la ciutadania... nosaltres hem optat per fer la política AMB la gent, escoltant els homes i les dones del nostre País, recollint les seues –les vostres– propostes i fent, a partir d’elles, els nostres programes.
I fent la política des de baix cap a dalt, parlant amb la gent, hem pogut comprovar que, per damunt d’altres problemàtiques, els valencians i les valencianes estan, estem, molt preocupats per l’actual model urbanístic, per la destrucció del nostre territori, per la proliferació de macroprojectes, de camps de golf, de PAIs... La gent ha vist com, en pocs anys, el nostre país s’ha convertit en un solar; com els nostres pobles i ciutats han vist multiplicar-se el número de cases; hem patit, estem patint, un model de desenvolupament que, si no s’atura, acabarà amb la nostra agricultura, amb els nostres paisatges, amb el nostre patrimoni, amb la cohesió social, amb les tradicions dels nostres pobles, amb els serveis socials... Si no acabem amb el model urbanístic del PP estarem posant en un greu perill la qualitat de vida dels nostres fills i les nostres filles.
ES TRACTA DE LA NOSTRA TERRA! I per això des del BLOC apostem per fer públic un compromís amb un nou model urbanístic, basat en una paraula que el PP només utilitza quan l’interessa: CONSENS.
Els nostres pobles i les nostres ciutats, si cal, han de créixer. Això és innegable. La població creix i, a més, el nostre país acull cada any persones que venen ací buscant un treball i una vida millor, o que venen ací atrets pel nostre clima i els nostres paisatges. Fins fa pocs anys semblava lògic que, a major demanda, hi haguera més oferta de vivendes. Però en poc temps hem vist com se li ha pegat la volta a l’argument, i l’oferta ha crescut molt per damunt de les necessitats reals. Gràcies a la LRAU abans, i a la LUV ara, investigades i denunciades pel Parlament Europeu i gràcies a la totpoderosa figura de l’agent urbanitzador, hem vist com als nostres pobles i ciutats s’han proposat PAIs que duplicarien, o fins i tot triplicarien l’actual població sense que ningú haguera preguntat si això feia falta, si hi havia necessitat de tantes cases. Ningú no ens ha preguntat mai si ens agrada el golf i, de sobte, sembla haver-se convertit en l’esport nacional.
Des del BLOC apostem per acabar amb eixa situació, aturar l’actual model de creixement, i posar les bases per a un creixement intel·ligent, sostenible i, sobretot, fet per a les persones.
Per això apostem per una nova legislació que acabe amb els abusos urbanístics, i que torne la iniciativa als ciutadans i a les institucions, i no deixe en mans d’unes poques empreses el disseny del nostre futur. Per això defensem que els projectes urbanístics es facen dins dels Plans Generals, i que els plans siguen el resultat de processos de participació. Hem de donar veu a la gent, justament perquè es tracta de la nostra terra, dels nostres pobles. I exigirem que abans d’aprovar cap pla es garantisca, com a condició indispensable, l’abastiment d’aigua, un percentatge suficient de vivenda protegida, la dotació de serveis públics i uns mitjans de transport que eviten l’ús massiu del transport privat.
Tot açò reivindicarem i ens comprometrem a dur-ho a cap a partir del proper 27 de maig, en la FESTA PER LA TERRA , a la que tots i totes esteu convidats. Vos esperem el proper dissabte a València.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Alfonso Rus és alcalde de Xàtiva i candidat del PP a president de la Diputació de València. Voleu saber que pensa dels músics i de les falles, aneu ací:
http://rus2.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Pepa, en què ens beneficia que Facund Puig vaja en la llista de Gandia? Molta gent de Bellreguard està molesta perquè se'n va i a Gandia sembla que no ha fet massa gràcia i no l'estan promocionant del tot com a número 2 que és. Qui ha pres la decisió?

En segon lloc, i també sobre Gandia, he escoltat que el xaval d'Els Verds d'Arnal, l'Eloi Pomar, s'ha quedat en la llista d'Esquerra Unida. Per a què ens aprofita presentar-nos com a Bloc-Verds? No li fem un favor a Peris? No seria millor consolidar la nostra marca com faran a Oliva, Ontinyent o l'Olleria?

Anònim ha dit...

pregunta compromesa = adéu resposta...

este blog és de mentida, ni interacció, ni res de res...

ara tots s'apunten, però només alguns s'ho creuen, açò dels blogs

ah, que se m'oblidava que açò és moderat i no es publicarà...

Pepa Chesa ha dit...

Supose que l'anònim anterior és el mateix que el segon. Perdó per no haver contestat però suposava que eren preguntes retòriques. Com ja veig que no, passe a contestar.
Les decisions de com s'han fet les coses a Gandia, les ha preses el col·lectiu del BLOC de Gandia, i per tant crec que hauran valorat que Puig era el millor candidat per al lloc segon de la llista d'eixa ciutat. Pel que fa a Bellreguard, supose que entre tots també hauran valorat el fet que Puig no tornara a encapçalar la candidaturalocal. I també crec que s'haurà tingut en compte les preferències del mateix Facund.
En tot cas el BLOC és un partit on eixes decisions, i més quan es produeixen sense conflicte com ha sigut este el cas, es prenen localment, sense interferències.
El mateix respecte a la segona pregunta: ha estat una decisió que han pres en Gandia el col·lectriu local del BLOC i Els Verds- Esquerra Ecologista

Anònim ha dit...

Mira la agenda de Catalunya. Hi han moltes activitats per divertirse: festa