30.10.06

DARRER DIUMENGE D'OCTUBRE



Ahir, diumenge, el BLOC va celebrar l'Aplec del Darrer Diumenge d'Octubre, al peu del Monestir de Santa Maria del Puig, amb un gran èxit. Més de 2000 persones participaren, al llarg del dia, en esta festa del nostre partit.
A continuació, adjunte el discurs que vaig realitzar en l'acte públic

Discurs de Pepa Chesa el Darrer Diumenge d'Octubre

Bon dia, companyes i companys.
En nom de l’Executiva Nacional del BLOC us done la benvinguda a l’Aplec del Darrer Diumenge d’Octubre, la festa del nostre partit. Un dia, més que qualsevol altre de l’any, per sentir-nos orgullosos de formar part del partit nacionalista més important que ha tingut mai el País Valencià. Un dia per felicitar-nos perquè estem contribuint, cadascú de nosaltres des de la nostra responsabilitat, a la construcció nacional del nostre país.
Vull donar la benvinguda als centenars de militants i simpatitzants que heu vingut d’arreu de les nostres comarques per compartir un dia de festa, per trobar-vos amb vells amics i companys, per intercanviar loteria i, sobretot, per posar-vos les piles. Perquè no sé si estareu d’acord amb mi, però jo, cada any, després del Darrer Diumenge d’Octubre, me’n torne a casa amb el convenciment que estic en el partit que toca, que la gent del BLOC és la millor gent que té este país i, en definitiva, me’n vaig a casa amb força i ànim per continuar tirar endavant.
Companyes i companys, estem en campanya electoral. Falten 7 mesos justos per a unes eleccions municipals i autonòmiques en les què ens juguem moltes coses. En les què el nostre país té l’oportunitat d’eixir del malson del PP i obrir un nou escenari polític. Un escenari en el qual el nacionalisme progressista que representa el BLOC tindrà un paper decisiu. Perquè, com hem dit en moltíssimes ocasions, no tingueu cap dubte que sense el BLOC no hi haurà canvi.
Per a eixe canvi, evidentment, hi ha moltes fórmules, d’algunes de les quals s’ha parlat dins del partit i, durant molt de temps, als mitjans de comunicació. Però hui és el nostre dia, el dia del BLOC, la festa del partit. I hui precisament vull deixar-vos ben clara una cosa: el canvi polític i l’entrada del BLOC a les Corts Valencianes no ens el regalarà ningú. Ens l’hem de guanyar a pols cadascun dels 200 dies que falten per a les eleccions, el canvi ha de començar pels pobles i les ciutats, per les comarques. Vosaltres sou l’única garantia per a fer fora el Partit Popular. No tingueu cap dubte: el canvi polític està en les nostres mans.
Per això vull demanar-vos, en nom meu i de l’Executiva Nacional, que a partir de hui treballeu de valent. Ja sé que això ho feu des de fa mesos, des de fa anys, i sé també que alguns heu dedicat la vostra vida precisament a això: a treballar pel nostre país. Però tinc plena confiança en vosaltres, en les dones i els homes que formem el BLOC, i per això no tinc cap dubte que no abuse si us demane que, a partir de demà mateix, cada col•lectiu del BLOC entre de ple en la precampanya electoral.
Abans he dit que done la benvinguda a la militància i als simpatitzants, i deliberadament he deixat d’esmentar a la gent que dóna la cara cada dia en centenars d’ajuntaments valencians: les nostres regidores i regidors, els nostres alcaldes i alcaldesses. Vosaltres sou la millor carta de presentació d’allò que és el BLOC; vosaltres demostreu cada dia, des del govern i des de l’oposició, què és el BLOC, què defensem i què no estem disposats a tolerar. Vull, per això, demanar un fort aplaudiment per a algunes de les persones que ja han acceptat l’enorme responsabilitat de representar el BLOC a les municipals de l’any vinent. Demane un fort aplaudiment per a Cristina Suñer, candidata a l’alcaldia de Xàtiva; Vicent Beguer, candidat a l’alcaldia de Torrent; Paco Blay, candidat a l’alcaldia d’Alcoi; Josep Vicent Garcia, de la Pobla de Vallbona; Quico Fernàndez, de Sagunt; Joan Baldoví, de Sueca; Josep Miquel Moya, de Gandia; Carles Aranda, d'Alzira; Enric Nomdedéu, de Castelló; Toni Arques, d’Alacant i Joan Mansanet, candidat a l’alcaldia del Cap i Casal. Ells són només les primeres cares, a les quals, en els propers mesos, se’n sumaran més de 200, fins arribar a la xifra de candidatures municipals més elevada que mai ha presentat un partit nacionalista al nostre País. Davant d’això, jo vos pregunte: creieu que hem de tindre cap mena de complex davant de qualsevol altra força política? Sincerament, jo no tinc gens de por, i hui, després de vore la nostra força, la nostra capacitat de convocatòria, després de comprovar que ens hem aplegat al Puig més de 1.200 persones, encara tinc més clar que açò no ho para ningú.
Amigues, amics, tenim per molta feina per davant. Però això ja ho sabíem. Sabíem, ho sabem des de fa temps, que ningú no ens regalarà res, que este país el construirem nosaltres pas a pas, poble a poble, comarca a comarca. Però mireu, això, com tantes altres coses en la vida que exigeixen esforç, té una compensació. I la compensació la tindrem a l’endemà de les eleccions autonòmiques i municipals quan veurem més pobles i ciutats amb governs nacionalistes i, especialment, quan comprovarem que el BLOC ha entrat a les Corts Valencianes i que el PP ha perdut la majoria absoluta.
Estic segura que molts i moltes de vosaltres haureu vist el magnífic vídeo que s’ha distribuït des de l’àrea de comunicació de l’Executiva Nacional. Al vídeo hi ha un xic jove, modern i compromés, com ho són bona part dels nostres votants i com ho la nostra gent del BLOC JOVE. El xic s’espanta en vore al diari que el PP ha tornat a guanyar les eleccions; ix al carrer i comprova que, efectivament, continua havent-hi barracons a les escoles, llistes d’espera als hospitals, un Canal 9 que manipula i fa propaganda del partit que governa i que a les nostres boniques platges apareixen, com si foren bolets, enormes edificis d’apartaments. Al final, com sabeu, tot ha sigut un malson i quan el xic mira el diari, allò que diu és que el PP ha perdut la majoria.
En estos moments, amigues i amics, eixe somni el tenim a tocar amb els dits. Tot és possible perquè tot està en les nostres mans. Ara més que mai, si volem, podem. Així que, gaudiu de la festa, tingueu bon profit i a partir de demà, comencem a fer realitat el somni.
Moltes gràcies

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivament, Pepa, no ens hem de sentir acomplexats per cap força política. Els d'EU estan a matar entre ells i ERPV presentarà poques llistes municipals. En el Bloc tenim clares les coses i sabem que hem d'estar units i fer moltes llistes municipals.
Ah, i l'any que ve al Puig poseu toldos que la solana del diumenge era insoportable

Anònim ha dit...

Efectivament, Pepa, no ens hem de sentir acomplexats per cap força política. Els d'EU estan a matar entre ells i ERPV presentarà poques llistes municipals. En el Bloc tenim clares les coses i sabem que hem d'estar units i fer moltes llistes municipals.
Ah, i l'any que ve al Puig poseu toldos que la solana del diumenge era insoportable

Àngel Pérez ha dit...

Encara que no vaig poder anar per què tenia un altre aplec, felicitar-te pel teu discurs. Que està molt bé. M'ha donat encara més forces per continuar endavant.
Ànim Pepa.

Salvador Moscardó ha dit...

Enhorabona Pepa, enguany no vaig poder estar al Puig, però he llegit el teu discurs, que m'ha omplit de força per a continuar. Els del col·lectiu de Xàtiva, ens quedarem a casa recolzant una activitat que el Bloc Jove tenia preparada per a eixe dia. No parem de treballar i ho hem de seguir fent amb el convenciment de que el futur del poble valencià passa per nosaltres.
Ànim Pepa, que aquestos set mesos seran molt durs.