20.12.09

BLOC-INICIATIVA-VERDS

El Consell Nacional del BLOC va aprovar ahir, amb el 67% dels vots, el pacte amb Iniciativa i els Verds-EE per tal de concórrer junts a les properes eleccions autonòmiques, al 2011. El mateix van fer els altres dos partits en els seus òrgans corresponents. Comença així un camí, a any i mig de les eleccions, on Enric Morera, diputat i secretari general del BLOC, assumirà la sindicatura del grup parlamentari Compromís i podrem explicar, amb temps, a la societat valenciana, què busca i quins són els objectius d’esta coalició política i electoral que naix per posar-se al servei dels interessos del poble valencià.
Crec que l'aparició d’esta coalició és una bona notícia per al panorama polític valencià. I ho és, perquè és un bon instrument per plantar-li cara al bipartidisme PPSOE que pretén instal•lar-se a la màxima institució valenciana, les Corts. Unir esforços sense dubte facilitarà la presència d’una tercera força política al parlament valencià la propera legislatura i donarà veu a milers de valencians i valencianes que no ens conformem amb la política depenent de Madrid que practiquen els dos grans partits centralistes. Desgraciadament, a este país nostre, i amb l’actual correlació de forces polítiques existents, no hi ha espai electoral per cadascuna de les formacions que treballem per tornar-li la dignitat al nostre poble, per millorar la situació dels ciutadans i ciutadanes –sobretot d’aquells i aquelles que més ho necessiten-, per fer del nostre un país sostenible des del punt de vista medioambiental, per preservar el nostre territori en condicions adequades, per regenerar la vida democràtica, tan feta malbé en els últims temps. Hem d’unir-nos per plantar-los cara al PP i al PSOE i a les seues poderoses maquinàries mediàtiques, per tal d’aconseguir, amb una política de contacte directe amb els ciutadans, despertar a la realitat a una bona part de la societat valenciana ara aletargada amb la propaganda de grans esdeveniments, buida de contingut real, del PP. I per acabar amb la política de corrupció instal·lada a la Generalitat Valenciana.
Però, a més, l’entesa de forces polítiques que ens reclamem valencianistes, progressistes i ecologistes possibilitarà la presentació de moltes més candidatures municipals i per tant la representació de la nostra opció a més ajuntaments valencians, les institucions més properes als ciutadans. I així, aquells que fem política sense que ens manen des de fora, podrem dur a cap molt millor les propostes polítiques quotidianes pensades només en benefici dels valencians i valencianes.
A este acord, a partir d’ara, ja sabem que es sumaran altres grups, locals o comarcals, interessats en participar en esta manera de fer política. I així, el BLOC estarà complint el manament congressual de creació i consolidació d’un Espai Valencià de Progrés, que tinga un reflex electoral en consonància a la nostra influència social.
Ho mires per on ho mires, una bona i enriquidora notícia per al món polític valencià.